Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Αυγ-2022 14:01

  Ανοδικές προσπάθειες στο Χρηματιστήριο

  Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να δοκιμάσει τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών επιχειρεί αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς στο περιθώριο των κρίσιμων ανακοινώσεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ο οποίος και αποτελεί τον βασικό καταλύτη πολιτικής της Federal Reserve, καταφέρνει να διευρύνει τα κέρδη του.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,70% στις 865,51 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,65% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.084,00 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,76% στις 552,94 μονάδες.

  Αν και το ΧΑ βρίσκεται στις παρυφές του εκθετικού ΚΜΟ, δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από τον βασικό καταλύτη της σημερινής (και όχι μόνο) συνεδρίασης παγκοσμίως, που δεν είναι άλλος από τα πολυαναμενόμενα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Και όπως σχολιάζει ο πιστοποιημένος αναλυτής, Πέτρος Στεριώτης, εν αναμονή των αποψινών στοιχείων για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ και με δεδομένη την υψηλή συσχέτιση μεταξύ όλων των χρεογράφων συμπεριλαμβανομνένου του ελληνικού δεκαετούς, η  απόδοσή του παραμένει υψηλότερα από το 3% το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα φιλόδοξο και... απο-πληθωριστικό.

  Όσο η αγορά παραμένει κάτω από τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών, στις 866,55 μονάδες, η τάση της παραμένει πτωτική. Για να δοκιμάσει επομένως το επόμενο επίπεδο των 870 μονάδων, θα πρέπει να διαπεράσει τον εκθετικό ΚΜΟ 200. Η στήριξη είναι στις 840 και 815 μονάδες, η δοκιμασία των οποίων έχει στην παρούσα περισσότερες πιθανότητες, αν και ο Γενικός Δείκτης έχει δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας.

  Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Στεριώτη, ο Τραπεζικός Δείκτης προσπαθεί να κατοχυρώσει επίπεδα που θα επιβεβαιώσουν το αγοραστικό σήμα της ανοδικής διασπάσεως της "ρωσο-ουκρανικής" γραμμής τάσεως που "καπελώνει" την αγορά το τελευταίο εξάμηνο. Αξιοσημείωτη η πρόσφατη αποτυχία του κλαδικού δείκτη να υπερκεράσει τον "εκατοστάρη" απλό μέσο όρο, η οποία προϊδέασε για το αρνητικό κλείσιμο της τελευταίας εβδομάδας.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Βιοχάλκο κερδίζει 3,87%, με τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΛΧΑ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 2%. Άνω του +1% κινούνται οι Alpha Bank, Ελληνικά Πετρέλαια, Coca Cola και Eurobank. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Quest, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Λάμδα, Εθνική και Πειραιώς.

  Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ σημειώνει απώλειες 3,01% και ο Σαράντης είναι στο 1,41%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ και Motor Oil. Χωρίς μεταβολή είναι η Jumbo.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ