Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Φεβ-2022 11:16

  Απορροφά εν μέρει τις πιέσεις το Χρηματιστήριο

  Απορροφά εν μέρει τις πιέσεις το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Υπό έλεγχο διατηρεί τις πιέσεις του σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και παραμένει πέριξ της ζώνης των 960 μονάδων επιτρέπει και τις εσωτερικές διορθώσεις που ευλόγως εκδηλώνονται μετά από την τελευταία άνοδο.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,32% στις 961,01 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.352,66 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,75% στις 737,91 μονάδες.

  Με το κλίμα στις διεθνείς αγορές να παραμένει αρνητικό, μετά και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Γερμανία, η αγορά είναι λογικό η αγορά να δοκιμάσει μία πλάγια κίνηση μέχρι να μαζέψει δυνάμεις. Οι 954 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη στην παρούσα με τις 966 μονάδες να είναι η αντίσταση.

  Λόγω της πρόσφατης φάσης συσσώρευσης, η χθεσινή καταγραφή νέου πολυετούς υψηλού για τον Γενικό Δείκτη δεν συνοδεύεται από "υπεραγορασμένα" επίπεδα στον ταλαντωτή RSI, σύμφωνα με τον πιστοποιημένο αναλυτή Πέτρο Στεριώτη. Οι "ταύροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους οριστικά και με δυναμικό όγκο τη διαγραμματική αντίσταση των 960 μονάδων έτσι ώστε να αποφύγουν τον κίνδυνο κορυφής (top) και αντίστροφης (reversal) στο μακροπρόθεσμο γράφημα τιμών και με το βλέμμα να ορθώνεται στον τετραψήφιο στόχο των 1.000.

  Σε αντίθετη περίπτωση, οι 900 μονάδες, πάνω από τις οποίες ο Γενικός Δείκτης έχει περάσει όλο το τρέχον έτος, αποτελούν σημαντική μακροχρόνια στήριξη, έχοντας πάντα υπόψη ότι όσο και αν η Λεωφόρος Αθηνών "αυτονομήθηκε" και εσχάτως υπεραπόδωσε των ξένων αγορών, η σημασία των τελευταίων στη δημιουργία "χρηματιστηριακού κλίματος" παραμένει. Βέβαια, το βάρος της ανόδου σηκώνει εν πολλοίς ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ωστόσο, έχει ήδη συγκλίνει με τη συναίνεση των δίκαιων αποτιμήσεων.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς, η Alpha Bank, ο Μυτιληναίος και η Βιοχάλκο σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Eurobank, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Titan, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΤΕ, Εθνική και Jumbo.

  Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντης, Ελλάκτωρ και Aegean, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Coca Cola και ΑΔΜΗΕ. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ, Quest και ΕΛΧΑ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ