Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Νοε-2021 13:51

  Ελέγχει τις απώλειές του το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Έσωσε στο τέλος το θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Να κρατήσει το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο των 913 μονάδων προσπαθεί με νύχια και με δόντια σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δέχεται τις πιέσεις των πωλητών καταφέρνει να τις κρατά υπό έλεγχο, έχοντας μάλιστα ελάχιστα στηρίγματα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,08% στις 913,21 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,18% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.198,74 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,51% στις 584,31 μονάδες.

  Προς "5 στα 5" η πτώση

  Η αγορά οδεύει προς την πέμπτη πτωτική συνεδρίασή της, αν δεν αλλάξει κάτι έως τη λήξη. Αυτό όμως που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι σε αυτό το πενθήμερο πτωτικό σερί η "ζημία" είναι μικρή και περιορισμένη, αποτυπώνοντας την προσπάθεια της αγοράς να κρατήσουν τα επίπεδα.

  Μέχρι τώρα, ο γενικός δείκτης έχει καταφέρει να συντηρήσει τις 913 μονάδες, ένα επίπεδο που τόσο καιρό ταλαιπωρούσε την αγορά. Σε κάθε περίπτωση όμως για να αλλάξει η εικόνα θα πρέπει να διαπεράσει τις 931 μονάδες, ώστε να κάνει make or break και να δοκιμάσει και πάλι υψηλά 7ετίας.

  Ο τραπεζικός τραυματισμένος από την Εθνική που ουσιαστικά φαίνεται να ποντάρει στην μη είσοδο της στον MSCI χρειάζεται και πάλι μία κατοχύρωση των 600 αν θέλει να δοκιμάσει νέα υψηλά. Από την άλλη, οι 910 μονάδες θα ήταν καλό να συντηρηθούν αν δεν θέλει και πάλι να δοκιμάσει τις 900 μονάδες.

  Βέβαια, όπως επισημαίνουν αρκετοί εγχώριοι αναλυτές, για να μπορέσει η αγορά να απελευθερωθεί προς τα πάνω, πρέπει ο τραπεζικός δείκτης να ολοκληρώσει τη μίνι διόρθωσή του, ειδικά μάλιστα η μετοχή της Εθνικής. Οι 575 μονάδες είναι η κύρια στήριξη του κλαδικού, ενώ στον αντίποδα, οι 595 μονάδες είναι σημαντική κοντινή αντίσταση.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Coca Cola, Εθνική, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο, Alpha bank, ΟΠΑΠ, Σαράντης, Eurobank, Jumbo και Πειραιώς βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%.

  Στον αντίποδα, οι ΕΛΧΑ και ΔΕΗ σημειώνουν κέρδη 1,80% και 1,07% αντίστοιχα, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και ΟΤΕ να ακολουθούν με άνοδο μικρότερη του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι Titan και Aegean.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ