Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Νοε-2021 10:53

  Επιστροφή στη ζώνη των 910 μονάδων για το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Επιστροφή στη ζώνη των 910 μονάδων για το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Ήπια πτωτικά αρχίζει τη νέα εβδομάδα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει ακόμη ανήμπορο να αντιδράσει μετά από το τετραήμερο πτωτικό σερί που έχει προηγηθεί, με περιορισμένες όμως απώλειες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,25% στις 911,80 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 0,9 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,28% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.196,63 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,30% στις 585,54 μονάδες.

  Η διόρθωση του τραπεζικού, αλλά και η ανάγκη για ρευστότητα αρκετών χαρτοφυλακίων έχει οδηγήσει εκ νέου τον γενικό δείκτη προς τις 910 μονάδες, ενώ στο επίκεντρο παραμένει το trading τίτλων με βάση εξελίξεις, όπως μερίσματα, αποτελέσματα, MSCI κλπ. Άλλωστε από σήμερα ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται χωρίς το έκτακτο μέρισμα των 0,52 ευρώ, ενώ αύριο αναμένεται η είσοδος των νέων 150 εκατ. μετοχών της ΔΕΗ που μπορεί να δώσουν ρευστότητα στο σύστημα.

  Δύο εβδομάδες υψηλού ενδιαφέροντος

  Μένουν 2 εβδομάδας για το κλείσιμο των βιβλίων του έτους για τους ξένους με τους διαχειριστές να θέλουν να συντηρήσουν αν μη τι άλλο τις αποδόσεις τους στο κλείσιμο του μήνα, αναφέρει σήμερα ο Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance. Από την άλλη η 30η του μήνα είναι και η ημερομηνία εκείνη που τίθενται σε εφαρμογή οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI, γεγονός που μπορεί να σηκώσει σημαντικά τον τζίρο στην αγορά. Θυμίζουμε ότι η ΔΕΗ είναι ο τρίτος τίτλος για φέτος που μπαίνει στον δείκτη.

  Το μόνο "αρνητικό” για το ελληνικό χρηματιστήριο είναι το κακό timing μιας και η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε τελείως διαφορετική φάση από τους υπόλοιπους, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη. Παρόλα αυτά αν κάποιος σκεφτεί μετοχές "που πέτυχαν" στην διάρκεια της κρίσης και ήδη έχουν καταφέρει να είναι κοντά στα ιστορικά τους ή και υψηλότερα θα καταλάβει ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε μία οικονομία άρα παράλληλα και στο χρηματιστήριο. Άλλωστε πιθανότατα το 2023 να είναι μία χρονιά που θα είμαστε σε επενδυτική βαθμίδα γεγονός που μπορεί να προσεγγίσει σημαντικά νέα κεφάλαια και να μας αποτιμηθούμε επί ίσοις όροις με άλλες οικονομίες.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η ΓΕΚ Τέρνα χάνει 1,57%, με τις ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Titan, Alpha Bank, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, Εθνική, Βιοχάλκο, Eurobank, ΔΕΗ και Motor Oil να ακολουθούν με μικρές απώλειες.

  Στον αντίποδα, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΛΧΑ σημειώνουν άνοδο 1,75% και 1,38% αντίστοιχα, με τις Λάμδα, Aegean, ΟΛΠ, Coca Cola, Jumbo, ΕΥΔΑΠ και ΑΔΜΗΕ να κινούνται ήπια ανοδικά. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΧΑΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ