Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Νοε-2021 13:48

  Συντηρεί τα κέρδη του το Χρηματιστήριο Αθηνών, "φοβάται" τις 910 μονάδες

  Συντηρεί τα κέρδη του το Χρηματιστήριο Αθηνών, "φοβάται" τις 910 μονάδες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δίνει πολύ θετικά μηνύματα από την αύξηση του τζίρου, αλλά δείχνει να μην είναι ακόμη έτοιμο να διαπεράσει την αντίσταση των 910 - 913 μονάδων.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,01% στις 907,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 24,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.196,38 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,96% στις 592,70 μονάδες.

  Αν και ο γενικός δείκτης άρχισε τις συναλλαγές με πολλές προσδοκίες, όχι μόνο να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της Παρασκευής, αλλά και να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην αντίσταση των 910 - 913 μονάδων, οι απώλειες της ΔΕΗ έχουν θέσει ένα "ταβάνι" στην ανοδική κίνηση. Και αυτό που επισημαίνουν εγχώριες χρηματιστηριακές πηγές είναι ότι η εικόνα αυτήν την ώρα επιβεβαιώνει ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι δύσκολη, καθώς θα πραγματοποιηθεί το book building για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, προκαλώντας σοβαρές αναταράξεις στην αγορά.

  Πέραν όμως αυτής της εικόνας, τόσο η ΔΕΗ και ο ευρύτερος ενεργειακός κλάδος, όσο και ο τραπεζικός, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ειδικά μάλιστα των μακροπρόθεσμων επενδυτών. Και αυτό διότι όλοι οι μεγάλοι και ξένοι αναλυτές βλέπουν πλέον θετικά την Ελλάδα, θεωρώντας την φθηνή και με καλές προοπτικές. Παράλληλα βλέπουν ότι οι μερισματικές αποδόσεις είναι υψηλότερες από πολλές άλλες αγορές. 

  Τεχνική εικόνα

  Στο τεχνικό σκέλος της αγοράς, σύμφωνα με την Fast Finance, ουσιαστικά αν η αγορά καταφέρει τις επόμενες μέρες να μην χάσει τις 890 μονάδες και να περάσει και πάλι πάνω από το 905 μονάδες ή ακόμα καλύτερα από τις 913 μονάδες, θα αναιρέσει την πτωτική διαδρομή. Μπροστά μας έχουμε την ΑΜΚ της ΔΕΗ που θα ανακατέψει και πάλι την τράπουλα μετά την ολοκλήρωση της. Όσο μεγαλύτερη είναι η συσσώρευση πάντως τόσο καλύτερη θα είναι η εκτόνωση όταν αυτή συμβεί, αναφέρει η Fast Finance.

  Στον FTSE 25, οι 2.147 μονάδες είναι ουσιαστική στήριξη που διάσπαση και μόνο μπορεί να μας φέρει στις 2.118 μονάδες. Οι 2.195 έχει γίνει κοντινή αντίσταση με τις 2.207 μονάδες κύριο επίπεδο και κλειδί για την συνέχεια. Οι 572 μονάδες στον τραπεζικό είναι κοντινή στήριξη με το επίπεδο να συντηρεί την τάση. Οι 592 μονάδες από την άλλη χρειάζεται κατοχύρωση σε κλείσιμο αν θέλουμε να δούμε πιο επιθετική τάση στον δείκτη.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Λάμδα και Βιοχάλκο σημειώνουν κέρδη 3,38% και 3,20% αντίστοιχα, με την Eurobank να είναι στο +2,94% και την Alpha Bank στο +2,32%. Τα κέρδη σε Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Coca Cola, ΕΥΔΑΠ, Εθνική, Jumbo και ΓΕΚ Τέρνα ξεπερνούν το 1%.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Titan, Ελλάκτωρ, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Μυτιληναίος και Σαράντης, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Aegean και ΟΛΠ. Η ΔΕΗ χάνει 1,97%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ