Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Σεπ-2021 10:59

  Διολισθαίνει και πάλι προς τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο

  Διολισθαίνει και πάλι προς τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:49

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Μόλις δύο ώρες κράτησε η ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την επιφυλακτικότητα των αγοραστών, σε ένα ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον, να αποτυπώνεται πλέον στη διολίσθηση της αγοράς σε αρνητικό έδαφος. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,12% στις 891,04 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 42,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 20,4 εκατ. τεμάχια, εξαιτίας δύο μεγάλων πακέτων σε ΟΠΑΠ και Πειραιώς. Πτώση 0,11% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.153,31 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,14% στις 556,67 μονάδες.

  Αν και η επιφυλακτικότητα ήταν εμφανής από την πρώτη στιγμή της σημερινής συνεδρίασης, εντούτοις οι αγοραστές φαίνεται ότι εξάντλησαν τις επιλεκτικές τους κινήσεις και αναδιπλώθηκαν πλέον έως ότου υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα για την πολιτική της Federal Reserve. Το... στοίχημα των 900 μονάδων ισορροπεί πλέον στα όρια της γραφικότητας, καθώς είναι η κόκκινη γραμμή που ενεργοποιεί την επιφυλακτικότητα των long, αλλά και η safe zone ώστε να θεωρούν ότι έχουν τα ηνία μιας αγοράς που αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση. 
   

  Εύκολα "καθοδηγούμενο" το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Αυτό που μεταφέρεται πάντως από τα desk στο Capital.gr είναι ότι η αγορά δεν θα μπορέσει να προσελκύσει καλύτερης ποιότητας κεφάλαια, εάν δεν αποκτήσει μεγαλύτερο βάθος και δεν παραμένει έρμαιο επιλεγμένων τίτλων που καθορίζουν το πρόσημο της αγοράς. Είναι άλλωστε ένα πρόβλημα που υπερτονίζεται εμμέσως και άμεσα από αρκετούς αναλυτές, που βλέπουν τις βαρύτητες των τίτλων να καθορίζουν τις "διελεύσεις" από τα κρίσιμα τεχνικά σημεία και όχι τις εξελίξεις σε μίκρο και μάκρο επίπεδο.

  Μια τέτοια περίπτωση είναι και η τρέχουσα, που η οικονομία δείχνει να διαψεύδει τους επιφυλακτικούς και να βρίσκεται έναν καλύτερο βηματισμό, αλλά η αγορά να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτήν την προοπτική. Ακόμη και η συγκυρία της διεθνούς αναταραχής μάλιστα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως "δικαιολογία", καθώς όλο τον προηγούμενο μήνα η αντίδραση της αγοράς δεν ήταν ανάλογη ούτε των εκτιμήσεων ούτε των αναβαθμίσεων της οικονομίας.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος και ΔΕΗ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, με τις Λάμδα, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Titan, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα να ακολουθούν με ήπια πτώση. 

  Στον αντίποδα, μόνο η Πειραιώς έχει κρατήσει τα κέρδη της στο +1,17%, με τις ΕΧΑΕ, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Aegean, Coca Cola, Motor Oil, Alpha bank, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντη να κινούνται πλέον ήπια ανοδικά. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ