Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Σεπ-2021 14:10

  Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Μοιρασμένα είναι πλέον τα πρόσημα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπάθησε νωρίτερα να κινηθεί πάνω από την αντίσταση των 910 μονάδων τελικά καθηλώνεται πέριξ αυτής.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,04% στις 909,50 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 41,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,14% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.196,70 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,46% στις 573,24 μονάδες.

  Η λήξη των παραγώγων, η οποία ανέβασε τον τζίρο κατά 5 εκατ. ευρώ περίπου, προκάλεσε επίσης μια μικρή αναστάτωση στην αγορά, αλλά ένα πακέτο στη μετοχή της Eurobank, 6,95 εκατ. τεμαχίων, είναι αυτό που ανέβασε σημαντικά τη συναλλακτική δραστηριότητα στην αγορά σήμερα, καθώς η αξία του έφτασε τα 5,9 εκατ. ευρώ. Το πακέτο αφορά το 0,32% των προς διαπραγμάτευση μετοχών της Eurobank, ενώ τον τζίρο έχουν ανεβάσει και άλλα μικρότερα πακέτα στις τράπεζες, στη Motor Oil και στην Jumbo.

  Κίνηση με βάση τα αποτελέσματα

  Τις τελευταίες ημέρες πάντως, μπορεί το ΧΑ να ακολουθεί μια πλάγια κίνηση σε ένα εύρος μεταξύ 900 και 910 μονάδων, εντούτοις η κίνηση αρκετών τίτλων μόνο αμελητέα δεν είναι. Και ο οδηγός για την επιλεκτικότητα στους τίτλους είναι σαφώς τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται, τα οποία σε γενικές γραμμές έχουν κριθεί αρκούντως ικανοποιητικά.

  Τώρα το ερώτημα είναι εάν τα καλά αυτά αποτελέσματα έχουν αποτιμηθεί στις τιμές των μετοχών ή εάν αρθεί η αβεβαιότητα, ιδίως με τις πιθανές αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών, πυροδοτήσουν κάποιο ανοδικό ξέσπασμα της αγοράς που να είναι ικανό να διαπεράσει τα υψηλά έτους.

  Άλλωστε, τα ισχυρά στοιχεία του δευτέρου τριμήνου και τα θετικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα για το τρίτο τρίμηνο, έχουν οδηγήσει τους περισσότερους αναλυτές να προχωρήσουν σε ανοδική αναθεώρηση των προβλέψεων τους για την ελληνική οικονομία, κάτι που θα περάσει αργά ή γρήγορα και στα μεγέθη των εισηγμένων.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo σημειώνει άλμα 2,91%, με την ΕΥΔΑΠ και την Εθνική να είναι στο +1% έκαστη. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, Alpha Bank, Coca Cola, Πειραιώς, Ελλάκτωρ και Eurobank, με τις ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ και ΕΧΑΕ να μην έχουν μεταβολή.

  Στον αντίποδα, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν απώλειες 1,70% και 1,18% αντίστοιχα, με τις ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Μυτιληναίο, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντη, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Λάμδα να ακολουθούν ήπια πτωτικά.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ