Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 03-Σεπ-2021 10:58

  Παλεύει με τους πωλητές το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Παλεύει με τους πωλητές το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:34

  Υπό την πίεση αρκετών δεικτοβαρών τίτλων βρίσκεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και προσπάθησε να αποκαταστήσει την επαφή του με τις 920 μονάδες, η μεταβλητότητα και η επιφυλακτικότητα το καθηλώνουν σε χαμηλότερα επίπεδα.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,11% στις 916,02 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 2,7 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.197,91 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,01% στις 566,13 μονάδες.

  Αν και υπάρχουν αγοραστικές δυνάμεις στην αγορά, αυτές δείχνουν ακόμη αδύναμες να οδηγήσουν την αναστροφή της διορθωτικής πορείας που ακολουθεί το ΧΑ το τελευταίο τριήμερο. Όπως μάλιστα επισημαίνει και ο πιστοποιημένος αναλυτής Πέτρος Στεριώτης, τα δύο κόκκινα κηροπήγια που "συνόδευσαν" το μετα-πανδημικό υψηλό της Τρίτης, ξαναέβαλαν στο παιχνίδι τους πωλητές, σε μια αγορά η οποία έμοιαζε να κινείται σα "μαγνητισμένη” προς τα πάνω στο δεύτερο μισό του καλοκαιριού.

  Ιστορικά – στατιστικά το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει εισέλθει στο χειρότερο δίμηνο του έτους για τις παγκόσμιες μετοχές (Σεπτέμβριος-Οκτώβριος), ωστόσο, όσο οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να παρέχουν ρευστότητα στο σύστημα, ο στόχος της "διακεκαυμένης ζώνης" των 950 μονάδων του γενικού δείκτη παραμένει στο τραπέζι, σύμφωνα με τον κ. Στεριώτη. Βέβαια, η υπερ-απόδοση του γενικού δείκτη σε σχέση με τον τραπεζικό δημιουργεί μια ύπουλη διχοτόμηση (divergence) στην ελληνική αγορά, αναδεικνύοντας παράλληλα την τρέχουσα προτίμηση των επενδυτών προς τη μη τραπεζική κεφαλαιοποίηση.

  Ο μη τραπεζικός κλάδος πάντως που παραμένει στο επίκεντρο δεν είναι άλλος από τον ενεργειακό, καθώς η διαδικασία για την πώληση της ΔΕΠΑ έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr τη μεγαλύτερη προσφορά στο διαγωνισμό για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών κατέθεσε η Italgas. Σήμερα αναμένεται και η υποβολή στη ΔΕΗ των δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά του 49% των μετοχών ΔΕΔΔΗΕ.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ΟΤΕ κι Titan κινούνται με απώλειες 1,14% και 1,12% αντίστοιχα, με τις Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Σαράντη, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Eurobank και Alpha bank να κινούνται ήπια πτωτικά.

  Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχάλκο, Coca Cola, Λάμδα, ΔΕΗ, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Aegean και Motor Oil, αλλά καμία δεν κινείται με κέρδη άνω του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΕΥΔΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ