Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 27-Ιουλ-2021 14:05

  Επιβεβαιώνει τις 870 μονάδες το Χρηματιστήριο

  Δίχως καύσιμα το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:42

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Ρυθμό αποκτά η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, το οποίο λαμβάνει σημαντική ώθηση τόσο από τον κατασκευαστικό και ενεργειακό κλάδο, όσο και από τη βελτίωση της συναλλακτικής δραστηριότητας, εν συγκρίσει με τις προηγούμενες ημέρες. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,83% στις 877,16 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 25,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στο 11,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,82% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.098,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,86% στις 526,32 μονάδες.

  Ο κατασκευαστικός και ο ενεργειακός κλάδος "ξαναβγαίνουν μπροστά" στην αγορά καταφέρνοντας να οδηγήσουν με τα κέρδη τους τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 870 μονάδες, για πρώτη φορά από τα μέσα του Ιουλίου. Στη βελτίωση του κλίματος βέβαια έχει βοηθήσει και η αλλαγή του προσήμου του τραπεζικού κλάδου, ο οποίος έχει καταφέρει να γυρίσει θετικός.

  Στενεύουν τα περιθώρια της ανάκαμψης

  Η αγορά θέτει σήμερα τις βάσεις για την έκτη συνεχόμενη ανοδική της συνεδρίαση, ανακάμπτοντας από τις 830 μονάδες. Αλλά το πραγματικό στοίχημα είναι τα επίπεδα των 885 μονάδων, όπου θα σημάνει και την οριστική λήξη του πτωτικού καναλιού. Για τη διάσπαση όμως του επιπέδου απαιτούνται δυνάμεις και καταλύτες που στην παρούσα στερείται το ΧΑ, επομένως ο δρόμος που θα πρέπει να διανυθεί για να αλλάξει η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ακόμη μακρύς, ειδικά όταν σταδιακά εισερχόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού.

  Το θετικό είναι πάντως ότι το ΧΑ καταφέρνει να διαφοροποιηθεί από το αρνητικό διεθνές κλίμα, έστω και με μικρές διακυμάνσεις, κάτι που δεν μας είχε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα, καθώς η Λ. Αθηνών πάντοτε υπερέβαλε στην παγκόσμια πτώση. Και στην προκειμένη περίπτωση οι κινήσεις της Κίνας έχουν προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις ειδικά στις αναδυόμενες αγορές, όπως είναι η ελληνική.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ο Μυτιληναίος, ο Ελλάκτωρ και η ΕΥΔΑΠ σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Λάμδα, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΧΑΕ. 

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Aegean, Titan, Motor Oil, Eurobank, Coca Cola, Εθνική, Σαράντης, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, ο ΟΛΠ χάνει 1,55%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα και Πειραιώς.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ