Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 09-Ιουλ-2021 13:58

  Με το βλέμμα στις 870 μονάδες η άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Γύρισε στο τέλος θετικά το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο καταφέρνει να επανέλθει στη ζώνη των 870 μονάδων και να δημιουργήσει εκ νέου ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τις στηρίξεις του, αν και αρκετές κινήσεις παραμένουν επιφυλακτικές.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,10% στις 868,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 36,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 19,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,19% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.098,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,74% στις 534,88 μονάδες.

  Η άνοδος του τζίρου συνδέεται τόσο με τις επιδόσεις της Alpha Bank, όσο και των δύο πακέτων που διακινήθηκαν στην Τέρνα Ενεργειακή, στην τιμή των 13 ευρώ ανά μετοχή, ήτοι με premium 8,3% σε σχέση με την τρέχουσα των 12 ευρώ. Τα πακέτα αφορούσαν ουσιαστικά στο 0,56% του συνόλου των μετοχών με τη συνολική αξία της συναλλαγής να ανέρχεται στα 8,5 εκατ. ευρώ και να αφορά 656 χιλ. μετοχές.

  Η αγορά επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά το βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα των κινήσεων στο ταμπλό, με την παλίνδρομη κίνηση μεταξύ 860 – 910 μονάδες, με μικρές εξάρσεις, να έχουν στρώσει το έδαφος σε αρκετά χαρτοφυλάκια να κάνουν trading ολίγων ημερών και μικρού διαστήματος. Η πλάγια αυτή κίνηση μάλιστα συντηρείται ακόμη και σε ημέρες που τόσο τα μακροοικονομικά στοιχεία όσο και οι εκτιμήσεις συνηγορούν για μια ανάκαμψη της οικονομίας.

  Η Alpha Bank στο επίκεντρο…

  Αίσθηση έχει προκαλέσει στην αγορά η σημερινή συμπεριφορά της μετοχής της Alpha Bank, η οποία μάλιστα έχει διακινήσει πάνω από 13 εκατ. τεμάχια, από τα 18 εκατ. όλης της αγοράς. Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, η εικόνα της, σε συνδυασμό με τα ισχυρά της κέρδη, σχετίζεται με την εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου στις 13 Ιουλίου.

  Θα έχει συνέχεια; Οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων αναλυτών είναι διχασμένες, ωστόσο, όπως πρόσφατα είναι αναφέρει η Axia, το επενδυτικό story των ελληνικών τραπεζών στρέφεται γύρω από τις βελτιωμένες μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας. Η φιλική προς τις επιχειρήσεις ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης, οι επιχορηγήσεις και τα δάνεια που θα εισρεύσουν στην Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι προγραμματισμένες επενδύσεις και τα έργα υποδομής, σε συνδυασμό με την όρεξη για επιχειρηματικότητα τα επόμενα χρόνια υποστηρίζουν τις θετικές προοπτικές του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, είχε αναφέρει η Axia. 

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, η Alpha Bank σημειώνει κέρδη 3,45%, με τις Λάμδα, Σαράντη, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική, Πειραιώς, Titan, Μυτιληναίο, ΑΔΜΗΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Coca Cola και ΟΛΠ να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Motor Oil, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ και ΕΛΧΑ. Στον αντίποδα βρίσκεται μόνο η Aegean στον FTSE 25, καθώς σημειώνει απώλειες 0,19%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ