Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Ιουλ-2021 11:05

  Μεταβλητότητα και οριακά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

  Μεταβλητότητα και οριακά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Σαφή κατεύθυνση αναζητά σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί μεν να ανακτήσει τις 890 μονάδες στο κλείσιμο της εβδομάδας, χωρίς όμως να μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις που έρχονται από αρκετούς τίτλους του.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,22% στις 890,11 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.150,98 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,32% στις 552,67 μονάδες.

  Ως συνέπεια της εν εξελίξει διόρθωσης, οι βραχυπρόθεσμοι κινητοί μέσοι όροι δίνουν ξεκάθαρα σήματα πώλησης, δημιουργώντας μία "διχοτόμηση" της αγοράς. Αυτό σχολιάζει ο πιστοποιημένος αναλυτής Πέτρος Στεριώτης αποτυπώνοντας πλήρως την εικόνα της αγοράς, τονίζοντας ότι οι μακροπρόθεσμοι δείκτες τιμών συνεχίζουν να "συνιστούν ψυχραιμία".

  Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ο γενικός δείκτης παραμένει κάτω από τον κινητό μέσο των 30 ημερών που είναι στις 901 μονάδες, με την βραχυπρόθεσμη τάση να είναι πτωτική. Οι στηρίξεις εντοπίζονται στις 880 και 870 μονάδες, ενώ οι αντιστάσεις στις 900 και 910 μονάδες.

  Ανησυχία για την πορεία της οικονομίας

  Αν και οι πωλητές δείχνουν να έχουν εξαντλήσει τις μεγάλες ρευστοποιήσεις τους, οι αγοραστές δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να εκμεταλλευτούν τις καλύτερες αποτιμήσεις στο ταμπλό και να τοποθετηθούν. Άλλωστε, τα ρίσκα για την πορεία της τουριστικής κίνησης και τη δυναμική της ιδιωτικής κατανάλωσης εν μέσω χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό, παραμένουν, ειδικά μάλιστα εάν επιβεβαιωθεί η εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα στην ελληνική κοινότητα.

  Η ανησυχία των ειδικών για ένα ενδεχόμενο τέταρτο κύμα κορονοϊού είναι, έτσι κι αλλιώς, εμφανής, με τις εκκλήσεις προς τους ανεμβολίαστους να…κορυφώνονται. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν στελέχη στο Capital.gr, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην ληφθούν οριζόντια περιοριστικά μέτρα, προσθέτοντας πως η οικονομία και η κοινωνία δε γίνεται κλείσουν και πάλι, για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική, δωρεάν και εύκολη πρόσβαση στα εμβόλια.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, σε θετικά εδάφη είναι οι Aegean, Βιοχάλκο, Λάμδα, Coca Cola, Πειραιώς, ΕΛΧΑ, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Μυτιληναίος, χωρίς όμως καμία να σημειώνει κέρδη άνω του 1%.

  Στον αντίποδα, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ σημειώνουν απώλειες, έως 1%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οι Eurobank, Titan, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια και ΑΔΜΗΕ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ