Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 30-Ιουν-2021 11:06

  Χάνει και τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών

  Χάνει και τις 890 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 11:47

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Στη μέγγενη της συσσώρευσης, αλλά και των πτωτικών δυνάμεων παραμένει το χρηματιστήριο Αθηνών και σήμερα, καθώς δεν μπορεί να αντιδράσει πειστικά μετά από ένα τετραήμερο πτωτικό σερί που το έφερε κάτω από τις 900 μονάδες.
  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,59% στις 888,39 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,4 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,73% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.151,22 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,10% στις 560,53 μονάδες.

  Η αγορά κινείται με καθαρά βραχυπρόθεσμες κινήσεις που στην πλειονότητα εξ αυτών δεν κινητοποιούνται με βάση κάποιο θεμελιώδες ή είδηση, καθώς πιο στρατηγικές κινήσεις είτε παραμένουν σε αναμονή είτε βρίσκονται στα μετόπισθεν της συσσώρευσης. Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα κόστη της συσσώρευσης που βρίσκεται η αγορά το τελευταίο καιρό, ειδικά από την πρώτη ανάκτηση των 900 μονάδων στις 14 Απριλίου.

  Τα εμβόλια και η… Alpha Bank

  Αν και δεν υπήρχε κάποια αρνητική εκτίμηση για την πορεία της κάλυψης της αύξησης κεφαλαίου της Alpha Bank, η αγορά έδειξε ότι θα περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, πριν εκδηλώσει πιο αποφασιστική κίνηση. Σήμερα το απόγευμα, μετά το κλείσιμο της αγοράς, αναμένεται να ανακοινωθούν τα στοιχεία της κάλυψης από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ αύριο αναμένεται η ανακοίνωση σχετικά με την τιμή διάθεσης. Η διοίκηση της Alpha Bank έχει εξουσιοδοτηθεί να αποφασίσει για την τιμή διάθεσης, δηλαδή για την τιμή που θα κάνει δεκτές τις προσφορές. Η απόφαση για την τιμή επηρεάζει τον βαθμό κάλυψης της έκδοσης και τον αριθμό των νέων μετοχών που θα εκδοθούν.

  Την ίδια ώρα, παραλλάξεις, εμβολιασμοί και τουρισμός δημιουργούν ένα μείγμα αβεβαιότητας που ανακόπτει κάθε κίνηση σε τίτλους που δεν συνδέονται με τις τραπεζικές εξελίξεις. Όλα δείχνουν ότι οι επιδόσεις του τουρισμού θα είναι χαμηλότερες του αναμενομένου, με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για το ΑΕΠ της χώρας όσο και για τα έσοδα του προϋπολογισμού. Έτσι, οι κινήσεις που θα προσαρμόζουν τα επίπεδα ρίσκου στα χαρτοφυλάκια το επόμενο διάστημα δεν μπορούν να αποκλειστούν, με την αγορά να προσπαθεί να αυξήσει τα επίπεδα άμυνας σε περίπτωση που οι οικονομικές επιδόσεις δεν είναι ικανές να καταδείξουν την έξοδο από την κρίση της πανδημίας.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, ΕΥΔΑΠ και Jumbo σημειώνουν απώλειες 3,82% και 3,66% αντίστοιχα, με την Εθνική να χάνει 2,11% και την Alpha Bank 1,52%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Eurobank, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΟΠΑΠ.

  Στον αντίποδα, η Aegean συνεχίζει με +2,91%, με την Τέρνα Ενεργειακή να ενισχύεται κατά 1,55%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Titan, Ελληνικά Πετρέλαια, ΑΔΜΗΕ, ΟΛΠ, Λάμδα, Motor Oil, ΕΧΑΕ, Βιοχάλκο και Σαράντης, με την Πειραιώς και τα ΕΛΧΑ να μην έχουν μεταβολή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ