Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Ιουν-2021 10:54

  Ήπιες πιέσεις και μεικτά πρόσημα στο Χρηματιστήριο

  Ήπιες πιέσεις και μεικτά πρόσημα στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Δεύτερη ημέρα δοκιμασίας των αντοχών πάνω από τις 920 μονάδες για το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και δεν μπορεί να δημιουργήσει ένα ισχυρό μαξιλάρι ασφαλείας πάνω από το επίπεδο, εντούτοις καταφέρνει να εκμεταλλευτεί τις στηρίξεις που έρχονται από επιλεγμένους τίτλους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,10% στις 924,72 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,22% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.247,72 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,63% στις 596,34 μονάδες.


  Πλούσια η εβδομάδα

  Μπορεί η Ευρώπη, και όλος ο κόσμος φυσικά, να έχει στραμμένο το βλέμμα του στη συνεδρίαση της Federal Reserve την Τρίτη και την Τετάρτη, όπου και θα φανεί εάν οι πληθωριστικές πιέσεις θα αντιμετωπιστούν ως παροδικό φαινόμενο ή θα σηματοδοτήσουν την μεγάλη αλλαγή της νομισματικής πολιτικής, ωστόσο, το ΧΑ έχει μια πλούσια εβδομάδα μπροστά του, με τις κινήσεις να αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά.

  Υπενθυμίζεται εδώ ότι η EKT την προηγούμενη εβδομάδα συμφώνησε να διατηρήσει έναν υψηλό ρυθμό αγοράς ομολόγων ώστε να κρατήσει το κόστος δανεισμού εξαιρετικά χαμηλά και οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της πολιτικής δεν ήταν καν πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήματα για την σταδιακή κατάργηση της στήριξης, παρά το ότι η ανάπτυξη ανακάμπτει ταχύτερα από ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

  Το κυριότερο γεγονός είναι η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Alpha Bank την Τρίτη 15 Ιουνίου, όπου και αποφασιστεί περί της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου έως 800 εκατ. ευρώ. Δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Ιουνίου αναμένεται να εγκριθεί από την Κομισιόν το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης ύψους 30,5 δισ. ευρώ που θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση κονδυλίων ύψους 4 δισ. ευρώ εντός του καλοκαιριού.

  Οι τζίροι όμως αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά αυτήν την εβδομάδα, καθώς αναμένονται την ερχόμενη Παρασκευή οι αλλαγές στον FTSE-25 και οι αναδιαρθρώσεις στον FTSE Med και στον Eurostoxx. Στον FTSEMed οι βασικές αλλαγές είναι ετήσιες και αφορούν την προσθήκη της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και τις διαγραφές των ΟΛΠ, Quest και Ελλάκτωρ. Την ίδια ημέρα (18/6) κλείνουν τα παράγωγα του μήνα σε μετοχές και δείκτες.

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Eurobank, Jumbo, Alpha Bank, Φουρλής, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ, Coca Cola και ΟΤΕ βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%, ενώ χωρίς μεταβολή είναι οιο Titan, Aegean, ΕΧΑΕ και Εθνική.

  Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη είναι οι Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Μυτιληναίος, Σαράντης, Πειραιώς, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, ΟΛΠ, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια, ωστόσο, επίσης, καμία δεν κινείται με κέρδη άνω του 1%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ