Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Ιουν-2021 11:17

  Διορθώνει σήμερα το Χρηματιστήριο

  Διορθώνει σήμερα το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Την αδυναμία του να διαπεράσει με αποφασιστικότητα τις 900 μονάδες επιβεβαιώνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πωλητές και οι διορθωτικές κινήσεις επικρατούν στο ταμπλό.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,39% στις 896,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,1 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,46% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.173,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,94% στις 548,39 μονάδες.

  Επί της ουσίας η αγορά σήμερα προσπαθεί να αφομοιώσει τα επίπεδα πλησίον των 900 μονάδων, επιτρέποντας, όπως κάνει δηλαδή όλο το τελευταίο δεκαήμερο, τη διόρθωση των τίτλων, αλλά και βρίσκοντας στηρίξεις σε επιλεγμένους τίτλους. Δεν είναι λίγο άλλωστε ότι από τις 21 Μαΐου η ανάκαμψη της αγοράς, αν και αργή, ξεπερνά το 5%, με το στοίχημα σε πρώτο χρόνο να είναι η διάσπαση των 900 μονάδων και σε δεύτερο εκείνη των 910 μονάδων. 

  Εστιάζοντας σε επιλεγμένους τίτλους

  Οι μέσες εκτιμήσεις της αγοράς είναι ότι το stock picking θα συνεχιστεί έως ότου η Λ. Αθηνών καταφέρει να προσεγγίσει νέα κεφάλαια που θα μπορούν να τη μεταφέρουν στη διάσπαση μιας εξαετούς φάσης, το ανώτατο όριο της οποίας είναι πλησίον των 950 μονάδων. Αυτό επί της ουσίας είναι το στοίχημα του επόμενου διαστήματος, με τις εκτιμήσεις όμως να είναι διχασμένες.

  Επί της ουσίας, αυτό που επισημαίνεται από τους εγχώριους αναλυτές είναι ότι ενώ ο στόχος των 950 μονάδων απέχει 5% - 6% από τα τρέχοντα επίπεδα, η δυσκολία της υπέρβασης έγκειται στην έλλειψη ορατότητας σχετικά με τις επιδόσεις της χώρας μετά την πανδημία. Όσο αργεί η πλήρης κανονικότητα και οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα είναι ακόμη σε ισχύ, τόσο οι ουλές που αφήνονται πίσω στην οικονομία θα είναι πιο βαθιές. 

  Στο ταμπλό

  Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Εθνική, Coca Cola, Eurobank και ΑΔΜΗΕ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ κοντά στο 1% είναι η πτώση σε Σαράντη. Aegean και Alpha Bank. 

  Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Πειραιώς, ΕΧΑΕ, Φουρλής, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Motor Oil, ενώ στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Λάμδα, Titan, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ