Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 24-Μαϊ-2021 10:35

  Χρηματιστήριο: Ανακάμπτει στο 1 ευρώ η Alpha Bank

  Χρηματιστήριο: Ανακάμπτει στο 1 ευρώ η Alpha Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή ανάκαμψη καταγράφει σήμερα η μετοχή της Alpha Bank, η οποία επιστρέφει στα επίπεδα του 1 ευρώ, μετά το -27,21% της Παρασκευής, όταν και έγινε γνωστή η πρόθεση της τράπεζας να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 0,8 δισ. ευρώ.

  Η αλλαγή της εικόνας της μετοχής συνδέεται σύμφωνα με τους εγχώριους αναλυτές με τη διαβεβαίωση του διευθύνοντος συμβούλου της Alpha Bank, Β. Ψάλτη, ότι η προτεινόμενη δομή για την αύξηση κεφαλαίου διασφαλίζει τους υφιστάμενους μετόχους, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, με την αναλογική και κατά προτεραιότητα κατανομή των νέων μετοχών, με αποτέλεσμα να κατοχυρώνεται πλήρως η αξία της επένδυσής τους.

  Υπενθυμίζεται εδώ ότι η αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank θα πραγματοποιηθεί μέσω της κατάρτισης βιβλίου προσφορών για τους διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έχει συγκληθεί για την 15η Ιουνίου 2021 θα εξετάσει την προσφορά προνομιακής κατανομής στους υφιστάμενους μετόχους και θα εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο για την έγκριση της τιμής προσφοράς, μέσω της διαδικασίας κατάρτισης βιβλίου προσφορών, και την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

  Αλ. Τόμπρα

  Διαβάστε ακόμη

  * Εντός Ιουλίου η ΑΜΚ κατά €0,8 δισ. της Alpha Bank

  * Alpha Bank: Αύξηση λειτουργικών κερδών το α' τρίμηνο 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ