Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Μαϊ-2021 14:20

  Στηρίζουν οι αγοραστές το Χρηματιστήριο

  Συγκρατούν το Χρηματιστήριο οι δεικτοβαρείς μετοχές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:49

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Το τελευταίο ημίωρο της συνεδρίασης "ξύπνησαν" οι αγοραστές στο χρηματιστήριο Αθηνών, επεμβαίνοντας μάλιστα την ώρα που ο Γενικός Δείκτης διολίσθαινε σε αρνητικό έδαφος, διαφυλάσσοντας τα επίπεδα των 900 μονάδων. 

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,64% στις 905,14 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 73,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 50,5 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,72% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.196,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,04% στις 583,48 μονάδες.
   

  Άντεξε…

  Η ελληνική αγορά, παρά την πτώση που υπέστησαν η αμερικανική και οι ευρωπαϊκές αγορές άντεξε τις πιέσεις βασιζόμενη κυρίως στα συνεχιζόμενα καλά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το 1ο τρίμηνο του 2021, σχολιάζει ο Λουκάς Παπαϊωάννου της Fast Finance, τονίζοντας ότι συμπληρωματικά το άνοιγμα του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας προεξοφλούν τις θετικές προσδοκίες για μια καλύτερη συνέχεια.

  Η διατήρηση του αρνητικού momentum των ξένων αγορών, μπορεί να δυσκολέψει και να καθυστερήσει την ελληνική "αντεπίθεση κεφαλαιοποιήσεων", αλλά δύσκολα θα αντιστρέψει το θετικό κλίμα και την αισιοδοξία που είναι διάχυτη στην αγορά, όχι άδικα, αφού διεθνείς οργανισμοί, οίκοι αξιολόγησης και επενδυτικοί οίκοι αναβαθμίζουν θετικά τις εκτιμήσεις τους, τόσο σε μακροοικονομικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο.

  Όπως τονίζει ο κ. Παπαϊωάννου, η ελληνική αγορά "έχει αλλάξει πίστα", και όσο υποστηρίζεται από τα θετικά αποτελέσματα των εταιρειών, την βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών, αλλά και ρευστότητα μέσω χαμηλών επιτοκίων και των προγραμμάτων ανάκαμψης, θα βλέπει υψηλότερους στόχους. Υπενθυμίζει ωστόσο ότι τόσο ο Γενικός Δείκτης όσο και ο FTSE 25 έχουν διασπάσει καθοδικά την βραχυχρόνια ανοδική γραμμή τάσης, που είχε σχηματιστεί από 23/3/2021, έχοντας επιβεβαιώσει ήδη μια φορά την εγκυρότητα της διάσπασης της (12/5/21).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ