Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 19-Απρ-2021 13:26

  Ισχυρές απώλειες για τον Ελλάκτωρα

  Ελλάκτωρ, γραφεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17:29

  Ισχυρές είναι οι απώλειες που κατέγραψε η μετοχή του Ελλάκτωρα σήμερα, μετά και την υποβάθμιση που δέχτηκε ο όμιλος από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's. Η μετοχή έκλεισε με πτώση 6,11% στα 1,23 ευρώ, την ώρα μάλιστα που η τρέχουσα εβδομάδα  είναι κρίσιμη καθώς οι εξελίξεις που θα τρέξουν μέσα στα επόμενα 24ωρα θα καθορίσουν το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.  

  Όπως ανέφερε ο οίκος S&P, η υποβάθμιση αντανακλά την περιορισμένη οικονομική ευελιξία της Ελλάκτωρ όσον αφορά τη διαχείριση υλικών και επαναλαμβανόμενων ζημιών στη δραστηριότητα κατασκευών, ενώ η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου της εταιρείας, αφού σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εγκριθεί και το ομολογιακό δάνειο για την ενδιάμεση χρηματοδότησης της Άκτωρ ύψους 50 εκατ. ευρώ.  

  Τόσο οι διεργασίες γύρω από την κεφαλαιακή ενίσχυση του ομίλου, όσο και η υποβάθμισή του ασκούν πιέσεις και στο ομόλογο του Ελλάκτωρ, η απόδοση του οποίου ξεπερνά το 11,50%, από σχεδόν 9% την Παρασκευή και 6,375% στην έκδοση.

  πιν


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ