Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Μαρ-2021 18:54

  JPMorgan: Το πλήγμα στις τράπεζες από την Archegos ενδεχομένως να φτάσει τα $10 δισ.

  Βίαιη προσγείωση στις 800 μονάδες για το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τράπεζες με έκθεση στην κρίση από την κατάρρευση της Archegos Capital ενδεχομένως να γνωρίσουν συνολικές ζημιές της τάξης των 5 δισ. με 10 δισ. δολ. σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JPMorgan, μεταδίδει το Bloomberg.

  Οι απώλειες από συναλλαγές που σχετίζονται με την υπόθεση της Archegos θα είναι "πολύ σημαντικές" όσον αφορά την έκθεση από τον δανεισμό σε μια επιχείρηση που έχει αποτιμηθεί βάσει των τρεχουσών τιμών της αγοράς (mark-to-market) και διατηρεί ρευστοποιήσιμες εγγυήσεις, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας σε σχετικό σημείωμα. 

  Επισημαίνουν παράλληλα ότι η αρχική εκτίμηση από τη Nomura Holdings Inc για πιθανές ζημιές 2 δισ. δολ. και οι εικασίες στον Τύπο για απώλειες 3 δισ. με 4 δισ. δολ. στην Credit Suisse AG δεν είναι ένα "απίθανο αποτέλεσμα".

  Αναλυτές και επενδυτές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις ζημιές στις τράπεζες που έχουν έκθεση στην Archegos, αλλά το έργο αυτό γίνεται πιο δύσκολο από τον αδιαφανή χαρακτήρα των μοχλευμένων συναλλαγών στην συγκεκριμένη υπόθεση, σημειώνει το Bloomberg.

  Η JPMorgan αρχικά εκτιμούσε τις απώλειες σε ένα εύρος μεταξύ 2 δισ. και 5 δισ. δολ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ