Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Ιαν-2021 14:47

  Νέο άλμα για τις GameStop και AMC καθώς η Robinhood αντλεί κεφάλαια για να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο trading

  Νέο άλμα για τις GameStop και AMC καθώς η Robinhood αντλεί κεφάλαια για να χαλαρώσει τους περιορισμούς στο trading
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood άντλησε 1 δισ. δολ. από επενδυτές για την ενίσχυση του ισολογισμού της καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει τους περιορισμούς που της έχουν επιβληθεί σε συναλλαγές μετοχών με μεγάλη μεταβλητότητα, μεταδίδει το CNBC.

  Η εταιρεία άντλησε παράλληλα άλλα 500 εκατ. δολ. μέσω πιστωτικών γραμμών για να διασφαλίσει ότι έχει τα αναγκαία κεφάλαια ώστε να συνεχίσει να επιτρέπει σε πελάτες της να διαπραγματεύονται μετοχές εταιρειών όπως η GameStop και η AMC Entertainment που εμφανίζουν ακραία μεταβλητότητα τις τελευταίες ημέρες.

  Ο διευθύνων σύμβουλος της Robinhood, Vlad Tenev είπε στο CNBC ότι η άντληση κεφαλαίων από τις πιστωτικές γραμμές ήταν ένα προληπτικό μέτρο και διέψευσε τις αναφορές ότι υπάρχουν θέματα με την ρευστότητας της εταιρείας.

  Η προσδοκία ότι η Robinhood θα χαλαρώσει τους περιορισμούς στις συναλλαγές στην πλατφόρμα της δίνει νέα ώθηση στις μετοχές της GameStop και της AMC Entertainment. Οι μετοχές αυτές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος από επενδυτές που χρησιμοποιούν φόρουμ όπως το WallStreetBets της Reddit.

  Ειδικότερα, οι μετοχές της GameStop σημειώνουν ράλι 80%, ενώ οι μετοχές της AMC Entertainment καταγράφουν άλμα 50% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

  Η Robinhood ανακοίνωσε χθες ότι θα περιορίσει τις συναλλαγές σε 13 μετοχές – μεταξύ των οποίων η GameStop και η AMC Entertainment – προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC).

  Μεταξύ άλλων, η Robinhood απαγόρευσε το άνοιγμα νέων θέσεων και αύξησε τις απαιτήσεις περιθωρίου ασφάλισης (margin requirements), ενώ προειδοποίησε ότι θα κλείνει αυτόματα ορισμένες θέσεις εάν διαπιστώνει ότι ο πελάτης κινδυνεύει να βρεθεί να μην διαθέτει τις αναγκαίες εξασφαλίσεις.

  Το 1 δισ. δολ. ανλήθηκε από παλαιότερους επενδυτές της Robinhood, ενώ η πιστωτική γραμμή είναι από τράπεζες μεταξύ των οποίων η JPMorgan και η Goldman Sachs.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ