Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Ιαν-2021 22:37

  GameStop: Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή, οι brokers έθεσαν περιορισμούς στη διαπραγμάτευσή της

  GameStop: Σημαντικές απώλειες για τη μετοχή, οι brokers έθεσαν περιορισμούς στη διαπραγμάτευσή της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μετοχή της GameStop, η οποία βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της χρηματιστηριακής φρενίτιδας η οποία τροφοδοτείται από ένα φόρουμ μηνυμάτων στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, σημειώνει σημαντικές απώλειες, μετά τον περιορισμό εκ μέρους των brokers της δυνατότητας συναλλαγών επ' αυτής.

  Η GameStop καταγράφει απώλειες 35% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης, στα 225 δολάρια. Νωρίτερα εντός της συνεδρίασης κέρδιζε άνω του 25%, με τη διαπραγμάτευση της μετοχής να διακόπτεται αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

  Κατά τις προσυνεδριακές συναλλαγές, η τιμή της μετοχής είχε πλησιάσει και τα 500 ευρώ. Την πτώση της σηματοδότησε η είδηση ότι η Robinhood και η Interactive Brokers αποφάσισαν να περιορίσουν το trading της.

  Πρόκειται για την πρώτη πτώση της μετοχής της GameStop εδώ και έξι συνεδριάσεις, η οποία περιορίζει τα κέρδη της μέσα στην εβδομάδα περίπου στο 200%.

  Η μετοχή τιμάτο περί τα 40 δολάρια μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα.

  Άλλες μετοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο "σπεκουλαδόρικων" κινήσεων στην αγορά, με ισχυρό ενδιαφέρον λόγω των θέσεων short σε αυτές, είναι εκείνη της αλυσίδας κινηματογράφων AMC Entertainment, η οποία σήμερα σημειώνει απώλειες 57%,  ενώ οι μετοχές των Blackberry και Bed Bath and Beyond χάνουν 40%.

  Οι brokers ανέφεραν ως αιτία των περιορισμών που έθεσαν στο trading των συγκεκριμένων μετοχών την τεράστια μεταβλητότητα της τιμής τους.

  Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής David Tepper ανέφερε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC νωρίτερα την Πέμπτη ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις συγκεκριμένες μετοχές.

  "Ήταν το "πάρτι στις dot-com" του 1999 που διέλυσε τις short και τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά όταν έσκασε η φούσκα. Τα ξέρουμε, τα έχουμε ζήσει. Παλιές πληγές", ανέφερε.

  Η GameStop βρέθηκε στο επίκεντρο συντονισμένης δραστηριότητας μέσω του  chat room WallStreetBets του Reddit, όπου ένας στρατός μικροεπενδυτών από τα σπίτια τους αποφάσισε να εκτινάξει μετοχές ώστε να πλήξει τα hedge funds τα οποία σορτάρουν μετοχές προκειμένου να αποκομίζουν κέρδη. Το φόρουμ, το οποίο έχει άνω των 4 εκατομμυρίων μελών, έγινε ιδιωτικό - κλειστό για λίγο το βράδυ της Τετάρτης, καθώς οι διαχειριστές αδυνατούσαν να εξασφαλίσουν ότι εκεί τηρείται η πολιτική περιεχομένου της Reddit.

  Σε μηνύματα στο φόρουμ, χρήστες καλούν τους υπόλοιπους να συνεχίσουν να αγοράζουν τη μετοχή της GameStop και να την κρατούν, παρά την πτώση της, συνεχίζοντας τη μάχη κατά των hedge funds.

  "Τα όσα συμβαίνουν με τη μετοχή της GameStop είναι ένα παιχνίδι μουσικής καρέκλας και θα πρότεινα στους επενδυτές να πουλήσουν πριν η μουσική σταματήσει", δήλωσε από την πλευρά του ο David Trainer, CEO στην New Constructs.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ