Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Ιουλ-2020 17:39

  Morgan Stanley: "Βλέπει" ράλι 10% στις ευρωπαϊκές μετοχές στον απόηχο της συμφωνίας της ΕΕ

  Morgan Stanley: “Βλέπει” ράλι 10% στις ευρωπαϊκές μετοχές στον απόηχο της συμφωνίας της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα μπορούσαν να σημειώσουν άνοδο 10% στον απόηχο της ιστορικής συμφωνίας για το πακέτο στήριξης της οικονομίας στην οποία κατέληξαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώνει η Morgan Stanley.

  Όπως αναφέρει σε έκθεσή της η MS, μετά από μια μαραθώνια σύνοδο, οι 27 ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να βγει η Κομισιόν στις αγορές και να αντλήσει 750 δισ. ευρώ για το Ταμείο Ανάπτυξης - σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση σε επίπεδο Ένωσης, η οποία ανοίγει την πόρτα για την έκδοση κοινού χρέους. Η συμφωνία, όπως σημειώνει η επενδυτική τράπεζα, μένει τώρα να λάβει το "πράσινο φως” από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

  Η επενδυτική τράπεζα πιστεύει ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι "καταλυτικής σημασίας” για την Ευρώπη στην προσπάθεια αντιμετώπισης της τρέχουσας κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ενώ την ίδια στιγμή εξανεμίζει ορισμένους μακροχρόνιους φόβους για διάσπαση του μπλοκ.

  "Βλέπουμε περιθώριο για περαιτέρω άνοδο κατά 10% των μετοχών της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης έναντι των διεθνών αγορών, με οδηγό τους δείκτες της περιφέρειας (υπεραπόδοση 15%)”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Morgan Stanley.

  "Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να χαρακτηρίζεται από γραφειοκρατία και αυτό είναι αναμενόμενο, αλλά νομίζω ότι το Ταμείο Ανάκαμψης αποτελεί δραστική κίνηση, καθώς δεν έχει προηγούμενο”, δήλωσε από την πλευρά του ο Chris Dyer, διευθυντής παγκόσμιων μετοχών στην Eaton Vance, στην εκπομπή Squawk Box Europe του CNBC τη Δευτέρα.

  Και ο Dyer εκτιμά ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα υπεραποδόσεων έναντι των μετοχών των ΗΠΑ.

  "Αυτό που βλέπουμε στην Ευρώπη είναι μεγαλύτερη συνοχή…, ενώ αντίθετα στις ΗΠΑ αναμένεται μεγαλύτερη πολιτική αβεβαιότητα", πρόσθεσε.

  Όπως σημείωσε, οι ΗΠΑ απέχουν λιγότερο από 100 ημέρες από τις προεδρικές εκλογές, ενώ εξακολουθούν να "παλεύει” με το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού και αποτελεί τη χώρα με τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων παγκοσμίως. 

  Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, σημειώνει ότι ορισμένες χώρες εμφανίζουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, προσθέτει όμως ότι οι περισσότερες χώρες παραμένουν δεσμευμένες να διατηρήσουν τις οικονομίες τους ανοιχτές προκειμένου να περιορίσουν το οικονομικό σοκ που έχει προκαλέσει η πανδημία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ