Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Ιουλ-2020 23:25

  Wall: Έχασε 350 μονάδες ο Dow Jones -selloff στην τεχνολογία

  Wall Street Dow Jones
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον κλάδο τεχνολογίας, το ταμπλό της Wall Street "κοκκίνισε" την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές επεξεργάστηκαν αφενός τα εταιρικά αποτελέσματα, αφετέρου τα απογοητευτικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά εργασίας.

  Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 1,31% ή 353 μονάδων, κλείνοντας στις 26.652 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 1,23% ή κατά 40 μονάδες στις 3.235 μονάδες. Ο Nasdaq έχασε 2,29% ή 244 μονάδες στις 10.461 μονάδες.

  Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες, υποδηλώνοντας ότι η αγορά εργασίας μένει στάσιμη όσο τα κρούσματα αυξάνονται εκ νέου και συρρικνώνεται η ζήτηση. Οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας αυξήθηκαν στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 1,416 εκατ. για την εβδομάδα μέχρι τις 18 Ιουλίου, έναντι των 1,307 εκατ. την εβδομάδα πριν από αυτή. Πρόκειται για την πρώτη εβδομαδιαία αύξηση στις αιτήσεις από την εβδομάδα μέχρι τις 28 Μαρτίου, όταν οι αιτήσεις εκτινάχθηκαν στον αριθμό-ρεκόρ των 6,867 εκατ. Οι οικονομολόγοι στο Reuters ανέμεναν 1,30 εκατ. αιτήσεις.

  Επιχειρήσεις

  Η μετοχή της Microsoft υποχώρησε 4,3% παρά την ανακοίνωση καλύτερων των εκτιμήσεων μεγεθών για το προηγούμενο τρίμηνο. Παρά το γεγονός ότι τα μεγέθη της εταιρείας ήταν εν γένει θετικά, η Microsoft είπε πως οι συμφωνίες αδειοδότησης εξακολούθησαν να επιβραδύνονται ενώ η θυγατρική LinkedIn έχει επηρεαστεί αρνητικά από την αδύναμη αγορά εργασίας.

  Πτώση 4,5% κατέγραψε η μετοχή της Apple, ενώ κατά 3,6% και κατά 2,5% υποχώρησαν η Amazon και Neflix αντίστοιχα. 

  Η Tesla, στο μεταξύ, επέστρεψε τα κέρδη που σημείωνε στη διάρκεια της συνεδρίασης για να κλείσει με πτώση σχεδόν 5%, παρά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που εξέπληξαν τους επενδυτές. Η αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων εμφάνισε κέρδη ύψους 104 εκατ. δολαρίων ή 50 σεντς ανά μετοχή στο β’  τρίμηνο, έναντι ζημιών 408 εκατ. δολαρίων ή 2,31 δολαρίων ανά μετοχή πέρυσι. 

  Η μετοχή της Twitter αντίθετα ενισχύθηκε περισσότερο από 4%, καθώς τα έσοδα διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων στο τρίμηνο, ωστόσο ανέβηκε ο αριθμός των χρηστών. Οι ενεργοί ημερήσιοι χρήστες αυξήθηκαν κατά 20 εκατ. στους 186 εκατ. για το τρίμηνο μέχρι τον Ιούνιο, ενώ αναλυτές προέβλεπαν περίπου 172 εκατ. Η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημιές 1,23 δισ. δολαρίων ή 1,56 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 1,12 δισ. δολαρίων ή 1,43 δολαρίων ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ