Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 22-Ιουλ-2020 23:21

  Microsoft: Αύξηση 13% στα έσοδα τριμήνου - Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη

  Microsoft: Αύξηση 13% στα έσοδα τριμήνου - Καλύτερα των προσδοκιών τα κέρδη
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καλύτερα των προσδοκιών ήταν τα μεγέθη τέταρτου τριμήνου που δημοσίευσε η Microsoft, η οποία παρά την πανδημία σημείωσε ένα ισχυρό τρίμηνο. 

  Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 11,2 δισ. δολαρίων ή 1,46 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι 1,71 δολαρίων ανά μετοχή που ήταν κέρδη της το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας ξεπέρασαν μάλιστα τα 1,34 δολάρια ανά μετοχή που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

  Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης έσοδα ύψους 38,03 δισ. δολαρίων έναντι 33 δισ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, αυξημένα κατά 13%. Οι αναλυτές στη δημοσκόπηση της Refinitiv ανέμεναν έσοδα 36,50 δισ. δολαρίων.

  Σημειώνεται ότι στο προηγούμενο τρίμηνο, ο τεχνολογικός κολοσσός σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 15%.

  Τα κέρδη της εταιρείας, ωστόσο, ψαλιδίστηκαν ελαφρά στο τρέχον τρίμηνο λόγω της αλλαγής στη στρατηγική της όσον αφορά τον τομέα λιανικής. Στις 26 Ιουνίου η Microsoft δήλωσε ότι θα κλείσει τα φυσικά καταστήματά της, με αποτέλεσμα μια εφάπαξ χρέωση 450 εκατ. δολαρίων ή 5 σεντ ανά μετοχή, προ φόρων.

  Για το σύνολο της χρήσης, η Microsfot ανακοίνωσε κέρδη 44,28 δισ. δολαρίων και πωλήσεις ύψους 143 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 13% και κατά 14% αντίστοιχα σε σύγκριση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

  Στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση των μεγεθών τριμήνου, η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση 2,47%.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ