Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Ιουλ-2020 14:18

  Χρηματιστήριο: Βρίσκει "βιομηχανικές" στηρίξεις

  Χρηματιστήριο: Βρίσκει "βιομηχανικές" στηρίξεις
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:42

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Με τη στήριξη της Βιοχάλκο, αλλά και τις άμυνες που "παίζουν" αρκετοί τίτλοι στις επιλεκτικές κινήσεις των πωλητών, το χρηματιστήριο Αθηνών καταφέρνει να κινηθεί σε θετικό έδαφος, χωρίς όμως να δείχνει αποφασιστικότητα να διαπεράσει τις 640 μονάδες.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,34% στις 639,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 15,8 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,30% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.547,76 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,51% στις 335,55 μονάδες.

  Περισσότερο σε στάση αναμονής με ελαφρύ προβάδισμα των πωλητών παραπέμπει η σημερινή συνεδρίαση στο ΧΑ, με τα χαρτοφυλάκια να παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικά σε κάθε κίνηση που μπορεί να τα εκθέσει στον κίνδυνο. Ενδεικτικό αυτού άλλωστε είναι και ο πολύ χαμηλός τζίρος, καθώς χρειάστηκαν τρεις ώρες συνεδρίασης για να καταφέρει να ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ.

  Είναι εμφανές, όπως επισημαίνουν οι περισσότεροι εγχώριοι αναλυτές, ότι η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία αναμονής, ειδικά των long, οι οποίοι δεν θέλουν να λάβουν θέσεις που να εμπεριέχουν ρίσκο. H διακύμανση επομένως εντός του εύρους των 600 - 650 μονάδων δεν αναμένεται να αλλάξει εάν πρώτα δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη που να βελτιώνει τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

  Η αγορά επομένως θα περιμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την προσεχή Σύνοδο Κορυφής, η οποία θα έχει ως κυρίαρχο ζήτημα την έγκριση της πρότασης που υπέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Ταμείο Ανάκαμψης και τη διαμόρφωση του νέου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου 2021-2027.

  Βέβαια, η Σύνοδος Κορυφής της Παρασκευής δεν δείχνει να κυοφορεί σοβαρές εξελίξεις στο μέτωπο του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα διεκδικεί έως 32 δισ. ευρώ επιδοτήσεων και δανείων. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το πιο μεγάλο αγκάθι θεωρείται το δεδομένο πλέον περιθώριο ολοκλήρωσης των επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων σε 3 + 3 χρόνια αλλά και ο κυρίαρχος ρόλος του Συμβουλίου.

  Ταμπλό 

  Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το +6,47% της Βιοχάλκο, όπως και το +4,55% της Τέρνα Ενεργειακή και το +2,14% του ΟΤΕ παρέχουν σημαντικές στηρίξεις στην αγορά. Θετικά συμβάλουν και τα άνω του 1% κέρδη σε ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και ΑΔΜΗΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Φουρλής, Λάμδα, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ και ΔΕΗ. 

  Στον αντίποδα, η Coca Cola σημειώνει απώλειες 2,02%, με τις Motor Oil, Σαράντη, Εθνική και Πειραιώς να ακολουθούν με απώλειες άνω του 1%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Alpha Bank, Aegean, ΕΥΔΑΠ και Ελλάκτωρ, με τον Titan και τη Eurobank να μην έχουν μεταβολή. 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ