Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 30-Ιουν-2020 14:05

  Μάχες για το πρόσημο δίνει στο Χρηματιστήριο

  Μάχες για το πρόσημο δίνει στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15:36

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Συνεχίζεται η νευρικότητα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο μετά το +0,96% νωρίτερα πλέον παλεύει για το πρόσημο, καθώς δέχεται πιέσεις από αρκετούς τίτλους που δεν μπορούν να κρατήσουν το ενδιαφέρον των αγοραστών ισχυρό.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,03% στις 635,68 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 17,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.534,21 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,02% στις 355,85 μονάδες.

   

  Αν και η αγορά τις τελευταίες ημέρες έχει διορθώσει σημαντικά, οι κινήσεις για την ανάληψη νέων θέσεων είναι επιλεκτικές ακόμη. Πολλά χαρτοφυλάκια προχωρούν σε προσεκτικό stock picking, επιχειρώντας να βελτιώσουν την αποτίμησή τους, καθώς η αγορά έδειξε κάποιες αντοχές στη στήριξη των 630 μονάδων.

  Την ίδια ώρα, αφού άντεξε και η στήριξη της ζώνης των 1.525 μονάδων στον FTSE 25, βρήκε μια μικρή αντίδραση, με τις 1.545-50 μονάδες να είναι η κοντινή αντίσταση που διάσπασή της μπορεί να μας φέρει στο επίπεδο των 1.578-1.587 μονάδων. Στον αντίποδα, μια κατοχύρωση των 1.525 μονάδων θα δώσει συνέχιση της κίνησης στις 1.498 μονάδες.

  Βέβαια η επιφυλακτικότητα της αγοράς παραμένει, όπως δείχνει και η συναλλακτική δραστηριότητα, καθώς τα επιμέρους στοιχεία από την οικονομία δείχνουν ότι οι τριγμοί συνεχίζουν να υφίστανται, με το οικονομικό επιτελείο άλλωστε να προβλέπει πτώση της τουριστικής κίνησης στο πιο καλό σενάριο κατά 60% το κρίσιμο για τις εισπράξεις δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα να επισημαίνει πως οι πιέσεις σε τουρισμό και εστίαση θα είναι ισχυροί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, οι επενδυτές δείχνουν να αναζητούν αμυντικές μετοχές διαφυλάττοντας σε μεγαλύτερο βαθμό το κεφάλαιό τους.

  Άλλωστε, αρνητικά είναι και τα πρόσημα που καταγράφονται στα βασικά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της Κίνας "παλεύουν" με τις ανησυχίες για την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και με τα αρνητικά μάκρο για μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

  Ταμπλό

  Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΥΔΑΠ κινείται με απώλειες 4,38%, με τον Φουρλή να είναι στο -3,02% και τη Βιοχάλκο στο -1,26%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Coca Cola, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Λάμδα, Σαράντης και ΟΠΑΠ, με την Εθνική και τον Titan να μην έχουν πρόσημο.

  Στον αντίποδα, άνω του 1% είναι η άνοδος σε Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Aegean, Ελλάκτωρ και ΓΕΚ Τέρνα, με τις Πειραιώς, Motor Oil, Jumbo, Alpha Bank, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΤΕ να κινούνται ήπια ανοδικά. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ