Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 26-Ιουν-2020 11:21

  Επιφυλακτική αντίδραση βγάζει το Χρηματιστήριο

  Επιφυλακτική αντίδραση βγάζει το Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα 

  Ήπια προσπάθεια αντίδρασης καταγράφει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη διήμερη βουτιά που το έφερε και πάλι στα επίπεδα των 650 μονάδων, χωρίς όμως να επιχειρεί δυναμική κάλυψη του χαμένου εδάφους.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,59% στις 654,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.579,35 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,44% στις 379,37 μονάδες.

  Χαμηλές είναι οι συναλλακτικές πτήσεις της αγοράς σήμερα, η οποία προσπαθεί να "συνέλθει" μετά τη διήμερη βουτιά. Από την έναρξη της συνεδρίασης υπήρξαν κάποιες δειλές κινήσεις από τους αγοραστές, οι οποίοι βρίσκουν νέα σημεία εισόδου μετά τη διόρθωση, αν και ακόμη το κλίμα δεν έχει αποκατασταθεί, προκειμένου το ΧΑ να "μαζέψει" τις εβδομαδιαίες απώλειες.

  Πάντως το ΧΑ παραμένει σταθερά εστιασμένο στην πορεία των διεθνών αγορών, όπου το κλίμα σήμερα είναι θετικό, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, παρά το γεγονός ότι παραμένει ο προβληματισμός αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Η ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι θα χαλαρώσουν τους κανονισμούς στο ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών, απελευθερώνοντας δισεκατομμύρια δολάρια, δίνει κάποιες στηρίξεις, ωστόσο το κλίμα παραμένει εύθραυστο.

  Τεχνικά τώρα, η στήριξη των 660 μονάδων διασπάστηκε χτες με χαρακτηριστική ευκολία, με την αγορά να σταματά στο ψυχολογικό όριο των 650 μονάδων, πριν βρει και δοκιμάσει τις 630 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση πρέπει ο Γενικός Δείκτης να ανακάμψει πάνω από τις 680 μονάδες, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο για πάνω από τις 700 μονάδες, ένα σενάριο που φαίνεται ότι στην παρούσα φάση συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

  Παράλληλα, σύμφωνα με τον Απ. Μάνθο, ο "εξορθολογισμένος" FTSE/ XA Large Cap, φαίνεται να διέπεται από τα μέσα του Απρίλη από την ανοδική ρότα της Inside Pitchfork προβάλλοντας ως στήριξη την περιοχή των 1550 μονάδων. Πιθανή καθοδική τμήση των 1550 μονάδων θα φέρει τον δείκτη στην κάτω πλευρά του σχηματισμού στις 1500 μονάδες απειλώντας την υπάρχουσα ανοδική υπόστασή του. Αντιθέτως εάν ο δείκτης κρατηθεί πάνω από τη ζώνη των 1570 με 1550 μονάδων θα θελήσει να ανηφορίσει ξανά για το επίπεδο των 1650 μονάδων.

  Ταμπλό 

  Στο ταμπλό τώρα, η Λάμδα σημειώνει κέρδη 2,05%, με τις ΟΤΕ, Ελλάκτωρ, Coca Cola και Μυτιληναίο να ακολουθούν με άνοδο ανώτερη του 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική, Jumbo, Eurobank, Alpha Bank, Φουρλής, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΥΔΑΠ.

  Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη είναι οι ΑΔΜΗΕ, Titan, Σαράντης, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Aegean και Τέρνα Ενεργειακή, χωρίς καμία όμως να πιέζεται πάνω από το -1%, με την Motor Oil να προσπαθεί να αντισταθεί στις πιέσεις που δέχεται.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ