Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 13-Μαϊ-2020 00:38

  Εκτός MSCI Global Standard Εθνική Tράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Titan

  Εκτός MSCI Global Standard Εθνική Tράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Titan
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Στον Small Cap του MSCI θα ενταχθούν οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και του Titan, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο οίκος, αφαιρέθηκαν από τον δείκτη Global Standard. 

  Οι αλλαγές των δεικτών του MSCI θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2020 και μέχρι τότε θα γίνουν και οι απαραίτητες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων από τα passive index funds. 

  Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ρωσικής VTB Capital, οι εκροές από την Alpha Bank θα κινηθούν στα 72 εκατ. ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα στα 54 εκατ. ευρώ και από την Titan στα 42 εκατ. ευρώ. Tην περασμένη εβδομάδα η Société Générale υπολόγησε τις πιθανές εκροές στα 180-200 εκατ. δολάρια.

  Σύμφωνα με  όσα είχε αναφέρει η  VTB Capital, οι υπολογισμοί της MSCI για το ποιες μετοχές θα αφαιρέσει και ποιες θα προσθέσει στους δείκτες της, έγιναν με βάση τις τιμές στο διάστημα 17-30 Απριλίου.

  Σύμφωνα με την Beta Sec, πριν τις αλλαγές, στον MSCI Greece συμμετείχαν 8 ελληνικές μετοχές με την εξής στάθμιση (με ημερομηνία 30/4/2020): OTE (29.2%), OPAP (15.9%), Jumbo (15.6%), Eurobank (9.6%), Alpha Bank (9.3), MOH (8.2%), NBG (6.8%) and Titan Cement (5.2%). 

   

  Οι αφαιρέσεις 

   

  πιν

   

  Οι προσθήκες 

  πιν

   

  πιν

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ