Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 11-Μαϊ-2020 15:29

  Έξοδο των Alpha Bank, ΕΤΕ και Titan από τον MSCI, βλέπει η VTB Capital

  Έξοδο των Alpha Bank, ΕΤΕ και Titan από τον MSCI, βλέπει η VTB Capital
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Αυξάνονται οι προβλέψεις των αναλυτών για την έξοδο ελληνικών εταιρειών από τον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών, κατά την αυριανή αναθεώρηση των δεικτών της MSCI η οποία και θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Μαΐου. 

  Μετά την Société Générale, και η ρωσική επενδυτική εταιρεία VTB Capital, η οποία είχε προβλέψει σωστά στο παρελθόν τις αλλαγές στους σχετικούς δείκτες, εκτιμά πως οι μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας και Titan, αναμένεται να αφαιρεθούν από τον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών.

  Μάλιστα, ενώ η SocGen θεωρεί πως η έξοδος των ελληνικών τραπεζών (μαζί με αυτήν της Eurobank) είχε μικρή πιθανότητα, η VTB Capital δίνει υψηλές πιθανότητες αφαίρεσής τους από τον βασικό δείκτη των αναδυόμενων αγορών.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ρωσικής εταιρείας, οι εκροές από την Alpha Bank θα κινηθούν στα 72 εκατ. ευρώ, από την Εθνική Τράπεζα στα 54 εκατ. ευρώ και από την Titan στα 42 εκατ. ευρώ.  Αντίθετα με την SocGen η οποία "βλέπει" και μία προσθήκη, αυτήν της μετοχής της "Μυτιληναίος", η VTB δεν εκτιμά πως θα υπάρξει κάποια νέα εισαγωγή ελληνικού τίτλου στους δείκτες της MSCI.

  Όπως σημειώνει η VTB Capital, οι υπολογισμοί της MSCI για το ποιες μετοχές θα αφαιρέσει και ποιες θα προσθέσει στους δείκτες της, έγιναν με βάση τις τιμές στο διάστημα 17-30 Απριλίου.

  Αξίζει να αναφέρουμε πως την περασμένη εβδομάδα η SocGen είχε σημειώσει πως θεωρεί πιθανή (αν και σε χαμηλό ποσοστό) την αφαίρεση των μετοχών των τριών συστημικών τραπεζών Alpha Bank, Eurobank και Εθνικής Τράπεζας από τον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών στις 12 Μαΐου, ενώ εκτίμησε επίσης πως στην… έξοδο θα οδηγηθούν και οι Titan και Motor Oil. Επίσης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της θα υπάρξει μία ελληνική προσθήκη, αυτή της μετοχής της Μυτιληναίος. Οι πιθανές εκροές λόγω των τεσσάρων αφαιρέσεων υπολογίστηκαν στα 180-200 εκατ. δολάρια και οι εισροές (λόγω της εισαγωγής της "Μυτιληναίος") σε 35 εκατ. δολάρια. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021