Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 31-Μαρ-2020 12:20

  Επενδυτική μανία για αγορές μετοχών – Ψάχνουν στο… Google πού να τοποθετηθούν

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της μηχανής αναζήτησης της Google για το ενδιαφέρον των επενδυτών παγκοσμίως στο να αγοράσουν μετοχές κατά την τρέχουσα κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Το βίαιο sell-off που έχει αφαιρέσει πολλά τρισεκατομμύρια από την κεφαλαιοποίηση των μετοχών διεθνώς, έχει οδηγήσει τους επενδυτές να ψάχνουν με… μανία ευκαιρίες εισόδου στις αγορές, με αποτέλεσμα να πληκτρολογούν στο Google σε ποιες μετοχές οι διεθνείς οίκοι δίνουν σύσταση "buy" έτσι ώστε να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν.

  Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την Learnbonds.com δείχνουν ότι οι αναζητήσεις για μετοχές με σύσταση "αγοράς" σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 466% μεταξύ της 31ης Μαρτίου 2019 και της 27ης Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Η εκτίναξη των αναζητήσεων ειδικά το τελευταίο διάστημα συσχετίζεται με τη ραγδαία εξάπλωση του νέου κορονοϊού που έχει οδηγήσει σε μαζικά lockdowns των οικονομιών παγκοσμίως.  

  Η ανάλυση των στοιχείων δείχνει ότι η ανοδική τάση στην αναζήτηση μετοχών με σύσταση "buy" ξεκίνησε την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου. Την επόμενη εβδομάδα, οι αναζητήσεις παρέμειναν σταθερές.

  Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου, οι αναζητήσεις εκτοξεύθηκαν κατά 663% και αργότερα κατά 809%. Το διάστημα 22-27 Μαρτίου, οι αναζητήσεις αυξήθηκαν κατά 466% και μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά περαιτέρω επειδή δεν έχουν ενσωματωθεί όλες οι ημέρες.

  σφ

  Με πολλά κράτη να προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού, οι περισσότερες παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές έχουν καταρρεύσει. Ταυτόχρονα, πολλές κεντρικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει σχέδια για την άμβλυνση των επιπτώσεων του Covid 19, ενώ οι περισσότερες μετοχές διεθνώς έχουν δει τις χειρότερες πτώσεις τους στην ιστορία. 

  Η εκτόξευση που έχουν σημειώσει οι αναζητήσεις αυτές θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι οι επενδυτές επιδιώκουν να επωφεληθούν από την κατάρρευση αυτήν των αποτιμήσεων των μετοχών και να αδράξουν την ευκαιρία τοποθετήσεων με το βλέμμα στην ανάκαμψη στο μακροπρόθεσμο διάστημα.

  Τα στοιχεία της Learnbonds.com δείχνουν ότι οι περισσότερες αναζητήσεις για buy stocks προέρχονται από τις ΗΠΑ και ακολουθούν η Σιγκαπούρη και ο Καναδάς. Υψηλά ποσοστά αναζήτησης σημείωσαν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ η Αυστραλία κατέχει την πέμπτη θέση.  Όπως παρατηρήθηκε οι μετοχές που έχουν περισσότερες συστάσεις αγοράς προέρχονται από τους κλάδους της υγειονομικής περίθαλψης, της τεχνολογίας και των καταναλωτικών αγαθών.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ