Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 12:09

  MSCI και FTSE μειώνουν το βάρος του ΟΠΑΠ στους δείκτες τους

  MSCI και FTSE μειώνουν το βάρος του ΟΠΑΠ στους δείκτες τους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη μείωση του βάρους επενδυσιμότητας (Investability weight), του ΟΠΑΠ προχώρησαν τόσο η FTSE όσο και η MSCI μετά την απόκτηση από την Sazka Group νέου μεριδίου της ελληνικής εισηγμένης μέσω της δημόσιας πρότασης.

  Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η FTSE Russell, από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου, το βάρος του ΟΠΑΠ στους δείκτες FTSE All-World Index, FTSE Emerging Index, FTSE Global Mid Cap Index, FTSE MPF All-World Index και FTSE Global Style Index θα μειωθεί στο 59,79% από 67%.

  Αυτό, όπως αναφέρεται, έρχεται μετά την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της ελληνικής εισηγμένης που ακολούθησε την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που κατέθεσε η Sazka Group προς τους μετόχους της εταιρείας.

  Εκροές 36 εκατ. δολ.

  Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η MSCI, μειώνοντας και αυτή το βάρος του ΟΠΑΠ στους δείκτες της, όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Wood. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood οι κινήσεις αυτές από FTSE και MSCΙ θα οδηγήσουν σε εκροές από τη μετοχή του ΟΠΑΠ ύψους 36 εκατ. δολαρίων.

  Αξίζει να αναφέρουμε πως η Sazka Group απέκτησε συνολικά 23.323.179 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 7,25% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ (περιλαμβανομένων των ίδιων μετοχών της εταιρείας) ή περίπου 7,29% (εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία), μέσω της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης που ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019. Έτσι, μετά και την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης η Sazka Group θα κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 39,98% του ΟΠΑΠ ή 40,21% αν εξαιρεθούν οι ίδιες μετοχές.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ