Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 31-Οκτ-2019 17:09

  Η Sazka Group απέκτησε 23,3 εκατ. μετοχές της ΟΠΑΠ μέσω της δημόσιας πρότασης

  Η Sazka Group απέκτησε 23,3 εκατ. μετοχές της ΟΠΑΠ μέσω της δημόσιας πρότασης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19:21

  Συνολικά 23.323.179 μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 7,25% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ (περιλαμβανομένων των ίδιων μετοχών της εταιρείας) ή περίπου 7,29% (εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία) απέκτησε η Sazka Group μέσω της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης που ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019.

  Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, κατατέθηκαν 20 Δηλώσεις Αποδοχής από μετόχους που αποδέχθηκαν νομίμως και εγκύρως τη Δημόσια Πρόταση (οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι), προσφέροντας συνολικά 23.323.179 μετοχές (οι Προσφερόμενες Μετοχές)”. Κατά συνέπεια, η Δημόσια Πρόταση είναι έγκυρη "καθώς ο Προτείνων δεν όρισε στο Πληροφοριακό Δελτίο ελάχιστο αριθμό Μετοχών της Δημόσιας Πρότασης που έπρεπε να αποκτηθούν από τον Προτείνοντα, προκειμένου να ισχύσει η Δημόσια Πρόταση”.

  Κατά συνέπεια, μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης η SAZKA Group θα κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 39,98% του ΟΠΑΠ ή 40,21% αν εξαιρεθούν οι ίδιες μετοχές. Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως "μετά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Προσφερόμενων Μετοχών, ο Προτείνων θα κατέχει, άμεσα ή έμμεσα,συνολικά 128.593.179 μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 39,98% (του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, περιλαμβανομένων των ίδιων μετοχών της Εταιρείας) ή περίπου 40,21% (του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών που κατέχει η Εταιρεία) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

  Η Citigroup Global Markets Limited ενήργησε ως Σύμβουλος του Προτείνοντος (SAZKA Group), η Alpha Τράπεζα ως Διαχειρίστρια και η δικηγορική εταιρεία Καρατζά & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία ως νομικός σύμβουλος του Προτείνοντος στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης.

  Τι δηλώνει ο Κ. Komarek 

  Με αφορμή την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσια πρότασης, ο κύριος Karel Komarek, Πρόεδρος του SAZKA Group, δήλωσε:"Είμαστε ικανοποιημένοι που μας δόθηκε η δυνατότητα να αυξήσουμε σημαντικά τη συμμετοχή μας στον ΟΠΑΠ μέσω της Δημόσιας Πρότασης. Απώτερος στόχος μας είναι να αποκτήσουμε, σε βάθος χρόνου, πλειοψηφικό ποσοστό συμμετοχής στον ΟΠΑΠ. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να επενδύουμε στον ΟΠΑΠ, σε συνεργασία με όσους μετόχους επέλεξαν να μη διαθέσουν τις μετοχές τους. Είμαστε ικανοποιημένοι που οι μέτοχοι αυτοί επέλεξαν να συνεχίσουν μαζί μας, ενόψει των ενεργειών μας για την εκπλήρωση της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας στρατηγικής του ΟΠΑΠ". 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ