Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Αυγ-2019 16:41

  Και επισήμως η Β. Λαζαράκου για Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

  Και επισήμως η Β. Λαζαράκου για Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η ακρόαση της κας Βασιλικής Λαζαράκου από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, για τον διορισμό της στη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

  Η κα Λαζαράκου προτείνεται, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Η "Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης” θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης το διορισμό της κα Λαζαράκου, για τον οποίο είχε αναφερθεί σε χθεσινό δημοσίευμά του το Capital.gr.

  Η κα Λαζαράκου μετά το πτυχίο της Νομικής Σχολής Αθηνών, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (New York University) από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και στη συνέχεια πραγματοποίησε Διδακτορική Διατριβή με αντικείμενο τη "Συγκριτική Επισκόπηση των Ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα. Είναι δικηγόρος Αθηνών (παρ’ Αρείω Πάγω) και Νέας Υόρκης, ΗΠΑ, Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, πρώην Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και ιδρυτής Εταίρος της δικηγορικής εταιρείας L & L. Από το Σεπτέμβριο 2012 έως το τέλος του 2015, υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος Α’ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (Ε.Κ.) ενώ διετέλεσε και επικεφαλής του Συμβουλίου για το σχέδιο Κανονισμού για τα Ευρωπαϊκά Μακροπρόθεσμα Επενδυτικά Κεφάλαια.

  Ν. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων