Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 04-Ιουλ-2019 14:49

  Mobius: Κάθε χαρτοφυλάκιο πρέπει να περιλαμβάνει χρυσό κατά τουλάχιστον 10%

  Mobius: Κάθε χαρτοφυλάκιο πρέπει να περιλαμβάνει χρυσό κατά τουλάχιστον 10%
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο βετεράνος επενδυτής Mark Mobius προβλέπει ότι η τιμή του χρυσού θα ανέβει, ξεπερνώντας πιθανότατα τα 1.500 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς τα επιτόκια κατευθύνονται προς τα κάτω, οι κεντρικές τράπεζες επεκτείνουν τις αγορές τους και η αβεβαιότητα γύρω από τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τα κρυπτονομίσματα τροφοδοτεί τη ζήτηση.

  "Αγαπώ τον χρυσό", δήλωσε σε συνέντευξη στη Σιγκαπούρη ο Mobius, ο οποίος πέρυσι ίδρυσε την Mobius Capital Partners έπειτα από τρεις δεκαετίες στην Franklin Templeton Investments και πρόσθεσε ότι το πολύτιμο μέταλλο πρέπει να απαρτίζει κάθε χαρτοφυλάκιο, με ποσοστό τουλάχιστον 10%. "Καθώς τα επιτόκια θα κατεβαίνουν, που πηγαίνεις;"

  Η τιμή του χρυσού έχει πάρει την ανιούσα το 2019, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν υπόψιν την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, τις προοπτικές χαλαρότερης νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ και την Ευρώπη αλλά και τους κλιμακούμενους εμπορικούς δασμούς. Η ανοδική κίνηση κέρδισε επιπλέον momentum καθώς οι κεντρικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των αρχών στην Ρωσία και την Κίνα, αυξάνουν τις αγορές τους. Μια αναζωπύρωση των κρυπτονομισμάτων μπορεί να οδηγήσει σε μια διάχυση ζήτησης που θα ευνοήσει το παλιό επενδυτικό καταφύγιο, σύμφωνα με τον Mobius.

  "Τα επιτόκια πηγαίνουν χαμηλά, ιδιαίτερα στην Ευρώπη", είπε. "Ποιο είναι το νόημα να κρατάς τα ευρώ με αρνητικό επιτόκιο; Μπορείς κάλλιστα να τα βάλεις στον χρυσό, επειδή ο χρυσός είναι πολύ καλύτερο νόμισμα".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ