Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Απρ-2019 17:04

  UBS: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες, τι κοιτούν οι επενδυτές

  UBS: Νέες τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες, τι κοιτούν οι επενδυτές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σημειώσει ισχυρό ράλι της τάξης του 65% από τις αρχές του έτους και η UBS εκτιμά πως πλέον η αγορά έχει αποτιμήσει σε μεγάλο βαθμό τις θετικές εξελίξεις γύρω από τον κλάδο όπως οι συστημικές λύσεις για τα NPEs, οι πιο υποστηρικτικές οικονομικές συνθήκες και οι αλλαγές στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

  Έτσι, προχωρά σε αλλαγές των τιμών - στόχων που διατηρούσε και συγκεκριμένα σημειώνει πως προτιμά τη μετοχή της Eurobank με τιμή - στόχο το 0,92 ευρώ από 0,78 ευρώ πριν και σύσταση "buy", γίνεται πιο επιφυλακτική απέναντι στην Alpha Bank και υποβαθμίζει τη σύστασή της σε "neutral" από "buy" αν και αυξάνει την τιμή-στόχο στο 1,62 ευρώ από 1,27 ευρώ πριν, για την Εθνική Τράπεζα η νέα τιμή-στόχος είναι το 1,71 ευρώ από 1,41 ευρώ πριν και η σύσταση παραμένει "neutral", ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή-στόχος τοποθετείται στο 1,48 ευρώ από 0,48 ευρώ με σύσταση "sell".

  Όπως σημειώνει η UBS σε συζητήσεις που είχε με επενδυτές κατέληξε πως οι περισσότεροι:

  1) ανησυχούν για την τιμή αγοράς των NPEs και την πραγματική αξία των collateral,

  2) ζητούν μεγαλύτερη ορατότητα για τη δομή και την πιθανότητα εφαρμογής συστημικών λύσεων για την αντιμετώπιση των NPEs,

  3) αναρωτιούνται αν η ΕΚΤ θέτει ζήτημα για τους μεσοπρόθεσμους στόχους μείωσης των NPEs και

  4) εξετάζουν τις επιπτώσεις από την πιθανή επιβράδυνση ή βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών της Ελλάδας.

  Για να αποκτήσει περισσότερο θετική άποψη για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία για τη βελτίωση της ποιότητας των NPEs. Το βασικό σενάριο της UBS βασίζεται στο ότι η εφαρμογή του σχεδίου του ΤΧΣ θα γίνει φέτος και της ΤτΕ το 2020, ότι η ρευστοποιήσιμη αξία των collateral θα είναι στο 50% και ότι θα υπάρξει 10% μέση ετήσια πτώση στα re-defaults. 

  Επίσης η UBS υποθέτει ότι μετά τη δημιουργία SPV οι τράπεζες είναι πιθανό να θέσουν πιο επιθετικούς στόχους για τα NPE κάτω από το 10% μέχρι το 2022 που θα είναι εφικτοί για όλες τις τράπεζες χωρίς να υπάρξει ανάγκη για νέα κεφάλαια, εκτός από την Πειραιώς. 

  Για να γίνει πιο θετική η στάση της για τον κλάδο όπως τονίζει, θα πρέπει να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την ικανότητα των τραπεζών να πετύχουν ελκυστικές τιμές για τα NPEs που πωλούν, ισχυρότερα μακροοικονομικά στοιχεία και εφαρμογή των σχεδίων για τη μείωση των NPEs.

  Ελευθερία Κούρταλη 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ