Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 28-Φεβ-2019 17:30

  Πρόστιμα-μαμούθ 20,3 εκατ. ευρώ σε Folli Follie και μέλη του δ.σ. από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

  Πρόστιμα-μαμούθ 20,3 εκατ. ευρώ σε Folli Follie και μέλη του δ.σ. από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:52

  Την επιβολή βαρύτατων προστίμων, συνολικού ύψους 20.340.000 ευρώ στην Folli Follie, σε 10 μέλη της διοίκησης της εταιρείας καθώς και σε στελέχη της, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής  Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή του συνεδρίαση.

  Η εποπτική αρχή της κεφαλαιαγοράς με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε πως οι διοικητικές κυρώσεις επιβάλλονται "για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς του άρθρου 15 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 596/2014, όπως ορίζεται στις διατάξεις του άρθρου 12, παράγραφος 1(γ) του ιδίου, μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της Εταιρίας για τη χρήση 2016”.

  Το πρόστιμο-μαμούθ που είχε προαναγγείλει με σημερινό του δημοσίευμα το Capital.gr, επιβάλλεται έπειτα από την εξέταση του ισολογισμού του 2016 της εταιρείας, η έρευνα της Επιτροπής επί του οποίου κατέδειξε "παρατυπίες”, σε συνδυασμό με τα placement που πραγματοποίησαν οι βασικοί μέτοχοι της FFG σχεδόν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του παραποιημένων λογιστικών καταστάσεων.

  Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, για την επιμέτρηση του προστίμου που επιβλήθηκε στους κ.κ. Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο "λήφθηκε υπόψη και το κέρδος που αποκόμισαν από τη διενέργεια χρηματιστηριακών συναλλαγών επί μετοχών της Εταιρίας. Για τα εν λόγω πρόσωπα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα”, κάτι που αναμένετο με βάση την πληροφόρηση του Capital.gr.

  Να σημειωθεί ότι τα επίμαχα αποτελέσματα της χρήσης 2016 δημοσιοποιήθηκαν από την εταιρεία στις 12 Απριλίου 2017. Λίγες ημέρες αργότερα μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος διέθεσε 200.000 μετοχές μέσω της αγοράς εισπράττοντας 3,79 εκατ. ευρώ. Ακολούθησε τον Μάιο της ίδιας χρονιάς πώληση πακέτων μετοχών από τον Δ. Κουτσολιούτσο, ο οποίος πούλησε 1,1 εκατ. μετοχές της FFG, δηλαδή το 1,7% του μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι 23 εκατ. ευρώ.

  Αναλυτικά, τα χρηματικά πρόστιμα:

  * €10.000.000 στον κ. Δημήτριο Κουτσολιούτσο του Γεωργίου, πρώην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, και πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ.

  * €5.000.000 στον κ. Γεώργιο Κουτσολιούτσο του Δημητρίου, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας και νυν μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

  * €4.500.000. στον κ. Ιωάννη Μπεγιέτη του Γεωργίου πρώην Οικονομικό Διευθυντή του Υποομίλου της θυγατρικής FF Group Sourcing Limited της Εταιρίας στην Ασία

  * €120.000 στην κα Αικατερίνη Κουτσολιούτσου του Κορνηλίου, πρώην Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και πρώην εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ.

  * €120.000 στoν κ. Φραγκίσκο Γρατσώνη του Αριστείδη, πρώην Οικονομικό Διευθυντή της Εταιρίας

  * €100.000 στην εταιρία FOLLI FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  * €100.000 στην κα Ειρήνη Νιώτη του Γεωργίου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

  * €100.000 στον κ. Εμμανουήλ Ζαχαρίου του Νικολάου, πρώην εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας

  * €100.000 στον κ. Γεώργιο Αλαβάνο του Δημητρίου, πρώην Διευθυντή Λογιστηρίου της Εταιρίας

  * €100.000 στον κ. Ζαχαρία Μαντζαβίνο του Σπυρίδωνος, πρώην μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας

  * €100.000 στον κ. Ευάγγελο Κουμανάκο του Πέτρου πρώην ανεξάρτητο μη εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και πρώην Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρίας.

  Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Αύγουστο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε επιβάλει πρόστιμα συνολικού ύψους 4,02 εκατ. ευρώ στην εταιρεία και σε μέλη του διοικητικού συμβουλίου, των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου συμπεριλαμβανομένων, για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς μέσω των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2017”.

  Διαβάστε ακόμα: Γκότσης για Folli Follie: Η Επιτρ. Κεφαλαιαγοράς δρα γρήγορα και αποτελεσματικά και στις πλέον απαιτητικές υποθέσεις

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ