Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Νοε-2018 19:53

  Μικτές τάσεις στην Ευρώπη, στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις της Fed

  Μικτές τάσεις στην Ευρώπη, στο επίκεντρο οι ανακοινώσεις της Fed
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μικτές τάσεις σημείωσαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες με τους επενδυτές να εστιάζουν στις τελευταίες οικονομικές εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και να αναμένουν τις αποφάσεις της Fed.  

  Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε άνοδο 0,19% στις 367,08 μονάδες.

  Ο γερμανικός DAX 30 υποχώρησε κατά 0,45% στις 11.527,32 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,13% στις 5.131,45 μονάδες ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,33% στις 7.140,68 μονάδες. 

  Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,57%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,10%. 

  Στις φθινοπωρινές προβλέψεις που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Κομισιόν εκτιμά ότι η ανάπτυξη της Ευρωζώνης θα επιβραδύνει από το 2,4% του 2017 -που αποτέλεσε υψηλό 10 ετών- στο 2,1% το 2018. Η Κομισιόν περιμένει περαιτέρω επιβράδυνση της ανάπτυξης στη συνέχεια, στο 1,9% το 2019 και 1,7% το 2020. Στο βασικό της σενάριο η Κομισιόν περιμένει η Ευρώπη να συνεχίσει να εμφανίζει οικονομική ανάπτυξη άνω του δυνητικού επιπέδου και να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας με ισχυρό ρυθμό, οδηγώντας σε περαιτέρω πτώση της ανεργίας. Ωστόσο, η Επιτροπή προειδοποιεί για τον υψηλό βαθμό αβεβαιότητας και τους πολλούς αλληλένδετους κινδύνους στο παγκόσμιο περιβάλλον.

  Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται και στη Fed, η οποία δεν αναμένεται να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων, ωστόσο οι επενδυτές θα αναζητήσουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής της πολιτικής, ενώ παράλληλα θα αξιολογήσουν τις εκτιμήσεις της για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, τον πληθωρισμό, καθώς και για τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

  Σήμερα, Πέμπτη, ανοδική πορεία κατέγραψε ο τραπεζικός κλάδος. Συγκεκριμένα η μετοχή της Societe Generale κατέγραψε άνοδο 2,1% και η Commerzbank ενισχύθηκε κατά 5,4%. Κέρδη κατέγραψε και ο κλάδος της υγείας με την μετοχή της Hikma να καταγράφει άνοδο 5,6%. 

  Στα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας, η Societe Generale ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη γ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 32%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Τα καθαρά κέρδη της περιόδου διαμορφώθηκαν στα 1,23 δισ. ευρώ έναντι των 932 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας με βάση τα assets, ανακοίνωσε αύξηση 9,6% σε ετήσια βάση σε ό,τι αφορά τα καθαρά τραπεζικά έσοδα, στα 6,53 δισ. ευρώ.

  Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Deutsche Telekom AG για το γ΄ τρίμηνο, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,11 δισ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο από 507 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, όταν είχε καταγράψει απομειώσεις στη μονάδα T-Systems.Οι αναλυτές περίμεναν η Deutsche Telekom να ανακοινώσε καθαρά κέρδη ύψους 1,37 δισ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της FactSet.


  Υποχώρησαν τα κέρδη της Commerzbank στο γ΄ τρίμηνο, εν μέρει εξαιτίας των έκτακτων κερδών που είχε εμφανίσει στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα καθαρά κέρδη της γερμανικής τράπεζας μειώθηκαν στα 218 εκατ. ευρώ από τα 467 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν στα 2,19 δισ. ευρώ από τα 2,51 δισ. ευρώ. Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 202 εκατ. ευρώ και έσοδα 2,18δις. ευρώ, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις. Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 1,2 δισ. ευρώ, ενώ οι λειτουργικές δαπάνες διαμορφώθηκαν στα 1,73δις. ευρώ.

  Η Siemens ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμά της και θα προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών, παρά το ότι οι χρεώσεις για την αναδιοργάνωση της μονάδας της ενέργειας και αερίου και η αποσυμφόρηση της μονάδας κατασκευής τραίνων, επηρέασαν αρνητικά τα κέρδη δ΄ τριμήνου.Τα κέρδη του γερμανικού ομίλου μειώθηκαν στα 681 εκατ. ευρώ από τα 1,28 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 22,61 δισ. ευρώ από τα 22,30 δισ. ευρώ.  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 737 εκατ. ευρώ και έσοδα 22,91 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

  Αυξήθηκαν 36% τα προ φόρων κέρδη της Burberry Group στο α΄ εξάμηνο της χρήσης 2019, με την εταιρεία να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τη χρήση. Ο πολυτελής οίκος μόδας ανακοίνωσε κέρδη 174,1 εκατ. στερλίνες (228,7 εκατ. δολάρια) για τις 26 εβδομάδες μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα κέρδη των 128,3 εκατ. στερλίνων στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα προσαρμοσμένα προ φόρων κέρδη της Burberry διαμορφώθηκαν στις 180 εκατ. στερλίνες, χαμηλότερα από τις 188 εκατ. στερλίνες στο α΄ εξάμηνο της χρήσης 2018.


  Η Assicurazioni Generali SpA ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της στο εννεάμηνο αυξήθηκαν κατακόρυφα, ενισχυμένα και από την αύξηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων και κάποιων εκποιήσεων. Τα καθαρά κέρδη της περιόδου αυξήθηκαν 27% στα 1,86 δισ. ευρώ, τόνισε η ιταλική ασφαλιστική. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν 6,1% σε ετήσια βάση στα 49,73 δισ. ευρώ.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων