Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Νοε-2018 10:44

  Siemens: Μειώθηκαν τα κέρδη, διατηρεί τις εκτιμήσεις

  Siemens: Μειώθηκαν τα κέρδη, διατηρεί τις εκτιμήσεις
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Siemens ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμά της και θα προχωρήσει σε αγορές ιδίων μετοχών, παρά το ότι οι χρεώσεις για την αναδιοργάνωση της μονάδας της ενέργειας και αερίου και η αποσυμφόρηση της μονάδας κατασκευής τραίνων, επηρέασαν αρνητικά τα κέρδη δ΄ τριμήνου.

  Τα κέρδη του γερμανικού ομίλου μειώθηκαν στα 681 εκατ. ευρώ από τα 1,28 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Τα έσοδα ενισχύθηκαν στα 22,61 δισ. ευρώ από τα 22,30 δισ. ευρώ.

  Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 737 εκατ. ευρώ και έσοδα 22,91 δισ. ευρώ σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις.

  Η Siemens ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το μέρισμα κατά 0,10 ευρώ στα 3,80 ευρώ και θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 3 δισ. ευρώ, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι το Νοέμβριο του 2021.

  Στις βιομηχανικές δραστηριότητες ο όμιλος ανέλαβε χρεώσεις 482 εκατ. ευρώ, οι περισσότερες των οποίων επικεντρώνονται στη μονάδα ενέργειας και αερίου, η οποία εμφάνισε ζημιές στο τρίμηνο.

  Ωστόσο, η πλειονότητα των βιομηχανικών μονάδων εμφάνισε υψηλότερα κέρδη τριμήνου, με τα συνολικά βιομηχανικά κέρδη να παραμένουν αμετάβλητα στα 2,15 δισ. ευρώ.

  Η Siemens εξέδωσε νέες εκτιμήσεις για τη χρήση 2019 και αναμένει βασικά κέρδη ανά μετοχή στα 6,30-7 ευρώ ενώ το περιθώριο θα πρέπει να διαμορφωθεί μεταξύ 11%12%.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων