Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 07-Νοε-2018 11:08

  Συνέχεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο

  Συνέχεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Τόμπρα

  Με κέρδη κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να μπορεί να συνεχίσει την κίνηση που άρχισε στη χθεσινή συνεδρίαση, με οδηγό και σήμερα τον τραπεζικό κλάδο.

  Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,68% στις 634,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,8 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 0,79% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.674,16 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 2,60% στις 524,33 μονάδες.

  Η αγορά δείχνει να αντιδρά θετικά στο θέμα που ανέδειξε σήμερα το Capital.gr, αναφορικά με πιθανό τίμημα άνω των 30 σεντς ανά ευρώ για το χαρτοφυλάκιο Jupiter της Alpha Bank, το οποίο έχει καταλήξει στο fund Apollo. Εν τω μεταξύ, οι πληροφορίες φέρουν το fund Fortress να είναι το επόμενο που θα "παίξει" δυνατά στην ελληνική αγορά NPLs, για το χαρτοφυλάκιο Nemo, ναυτιλιακών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς.

  Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η πορεία της διαχείρισης των προβληματικών δανείων των ελληνικών τραπεζών είναι ένας βασικός καταλύτης κίνησης της αγοράς, με τα funds να αναμένουν πωλήσεις τεσσάρων με έξι νέων "πακέτων" εξασφαλισμένων δανείων από τις τράπεζες εντός των προσεχών δύο τετραμήνων. Όπως αναφέρει το Capital.gr, τα funds συνωστίζονται για τα χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων που φέρουν εμπράγματες εξασφαλίσεις, διαθέτοντας την τεχνογνωσία για τις διαδικασίες ομαδοποίησης (Bundle Proposals) και μαζικής ρευστοποίησης ακινήτων (Βulk Sales), καθώς και για τη νομιμοποίησή τους ώστε να καταστούν κατάλληλα προς μεταβίβαση.

  Κρίσιμη τεχνικά ημέρα και σήμερα, με τον Γενικό Δείκτη ήδη να έχει διασπάσει τις 629 μονάδες, ένα επίπεδο απαραίτητο, σύμφωνα με τη Eurobyte, προκειμένου να κινηθεί προς τις 640 μονάδες, σημείο που θα κρίνει και την βραχυπρόθεσμη πορεία είτε διασπαστεί είτε δηλωθεί αδυναμία διάσπασης εκεί. Κυματικά υπάρχει περίπτωση να επιχειρηθεί στις 640 μονάδες bull trap μέχρι και τις 644 και μετά να κινηθεί νότια προς νέα χαμηλά.

  Για σήμερα, σύμφωνα με την Eurobyte, στηρίξεις έχουμε στις 595, 604 και 609 μονάδες, που είναι η κάτω γραμμή καναλιού της συσσώρευσης.  Στον αντίποδα, η διάσπαση των 629 μονάδων, όπου είναι η γραμμή τάσης, θα μας πάει στις 640 μονάδες, που είναι η γραμμή καναλιού, σημείο κρισιμότατο για τη συνέχεια.   

  Στο ταμπλό τώρα, Πειραιώς και Eurobank ξεχωρίζουν σήμερα καταγράφοντας κέρδη 3,24% και 3,17% αντίστοιχα, με την τελευταία μάλιστα να εμφανίζει αυξημένο όγκο συναλλαγών. Κέρδη 2,79% σημειώνει η Alpha Bank, η Εθνική είναι στο +2,16%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Φουρλή, Grivalia, ΔΕΗ, Βιοχαλκο και ΕΧΑΕ.

  Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, Aegean, Σαράντης, Jumbo, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Λάμδα, ενώ Τιτάν και Ελληνικά Πετρέλαια κινούνται χωρίς πρόσημο. Μικρές απώλειες, στον αντίποδα, για ΓΕΚ Τέρνα και Coca Cola, με την ΕΥΔΑΠ να είναι στο -1,36%.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ