Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Νοε-2018 11:43

  Wood και UBS: "Βλέπoυν" διαγραφή της Πειραιώς από τους δείκτες MSCI – Πιθανή έξοδος και για Τιτάν

  Wood και UBS: "Βλέπoυν" διαγραφή της Πειραιώς από τους δείκτες MSCI – Πιθανή έξοδος και για Τιτάν
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Διαγραφή της Τράπεζας Πειραιώς από τον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών "βλέπει" η UBS ενώ η Wood εκτιμά ότι η μετοχή της ελληνικής συστημικής τράπεζας θα βρεθεί εκτός δείκτη MSCI Greece, κατά την αναθεώρηση των δεικτών σε μία περίπου εβδομάδα από σήμερα και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου.

  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS, η έξοδος της Πειραιώς από τον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών θα οδηγήσει σε ρευστοποιήσεις ύψους 27,32 εκατ. δολ. ή 19,79 εκατ. μετοχών. Η ελβετική τράπεζα δεν εξηγεί τον λόγο που εκτιμά ότι η MSCI θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, ωστόσο να σημειώσουμε πως σε ανάλογο report της η Societe Generale την περασμένη εβδομάδα, η οποία επίσης εκτιμά ότι η Πειραιώς θα βρεθεί εκτός του δείκτη των αναδυόμενων αγορών, σημείωσε πως η κίνηση αυτή έχει να κάνει με το ύψος της κεφαλαιοποίησης της.

  Να υπενθυμίσουμε πως η SocGen "βλέπει" διαγραφή από τον συγκεκριμένο δείκτη και για την Eurobank αλλά και για την Εθνική Τράπεζα. Η γαλλική τράπεζα σημείωσε πως ο λόγος που η Eurobank ότι θα βρεθεί εκτός δείκτη έχει να κάνει με τη μείωση του βάρους του κλάδου στον δείκτη, ενώ για την Εθνική ο λόγος είναι το ύψος της κεφαλαιοποίησής της.

  Σύμφωνα με την SocGen οι πιθανές εκροές αναμένεται να διαμορφωθούν στα 52,73 εκατ. δολάρια για την Eurobank, στα 17,59 εκατ. δολ. για την Πειραιώς και στα 23,34 εκατ. δολ. για την Εθνική Τράπεζα.

  Η Wood από την πλευρά της εκτιμά πως η Τράπεζα Πειραιώς θα βρεθεί εκτός δείκτη MSCI Ελλάδας στις 13 Νοεμβρίου (με την απόφαση να τίθεται σε ισχύ στα τέλη του μήνα) αναφέροντας πως οι εκροές θα διαμορφωθούν στα 32 εκατ. δολάρια.

  Όπως εξηγεί, η κεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς η οποία διαμορφώνεται στα 0,6 δισ. δολ. και η χρηματιστηριακή κεφαλαιοποίηση ελεύθερης διασποράς (free float market cap) η οποία διαμορφώνεται στα 0,4 δισ. δολ., είναι πλέον πολύ κάτω από το όριο για παραμονής της τον δείκτη και έτσι αναμένει ότι η MSCI θα προχωρήσει στην διαγραφή της. Σε ότι αφορά την διαγραφή της Eurobank και της Εθνικής η Wood σημειώνει πως κατά την άποψή της δεν είναι πιθανή.

  Η Εθνική είναι πιθανό να παραμείνει στον δείκτη, όπως εξηγεί, καθώς το ελάχιστο όριο κεφαλαιοποίησης για τον δείκτη των αναδυόμενων αγορών αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητο και έτσι η κεφαλαιοποίησή της ( 1,5 δισ. -1,6 δισ. δολ) είναι κοντά στο αποδεκτό επίπεδο. Ωστόσο με Free Float στο 60% είναι πολύ πάνω από το ελάχιστο όριο.

  Για την Eurobank, κεφαλαιοποίηση κοντά στα 1,3 δισ. δολάρια είναι ελαφρώς χαμηλότερη από το όριο, αλλά το FF είναι 85% και είναι πολύ πάνω από το όριο, σχεδόν διπλάσιο. Κατά την άποψη της Wood, σε τέτοιες οριακές περιπτώσεις, η MSCI τείνει να διατηρεί τις μετοχές μέχρι την επόμενη αναθεώρηση. Επομένως, πιστεύουμε ότι υπάρχει μια πιθανότητα > 50% να παραμείνει στον δείκτη κατά το rebalancing της 13ης Νοεμβρίου.

  Παράλληλα, η Wood αναφέρει πως η μετοχή της Τιτάν είναι επίσης πιθανό να βρεθεί εκτός MSCI Ελλάδας στο εγγύς μέλλον. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι σκέφτεται να μεταφέρει την πρωτογενή διαπραγμάτευση των μετοχών της στις Βρυξέλλες. Σε αυτό το στάδιο, δεν αναμένεται η απομάκρυνση της εταιρείας από τον δείκτη MSCI Ελλάδας. Παρ 'όλα αυτά, όταν γίνει η μεταφορά, υπάρχει ο κίνδυνος να απομακρυνθεί από τον δείκτη.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων