Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Μαϊ-2018 12:26

  Wood: Καμία έκπληξη από τα stress tests, "απογοήτευσε κάπως" η Εθνική

  Wood: Καμία έκπληξη από τα stress tests, "απογοήτευσε κάπως" η Εθνική
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα αποτελέσματα των stress tests για τις ελληνικές τράπεζες δεν περιείχαν σημαντικές εκπλήξεις, σημειώνει η Wood σε νέα έκθεσή της, κάτι που επιβεβαιώνει την άποψή της ότι η άσκηση θα είναι διαχειρίσιμη για όλες τις ελληνικές τράπεζες, χωρίς να χρειαστεί να προχωρήσουν σε ενέργειες για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε dilution για τους μετόχους.

  Όπως αναφέρει η Wood, θετική ήταν η εντύπωση που προκάλεσε το ισχυρό αποτέλεσμα της Alpha Bank, η οποία και αποτελεί την κορυφαία επιλογή της Wood στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ενώ τα αποτελέσματα για την Eurobank και την Πειραιώς ήταν καθησυχαστικά.

  Σε ό,τι αφορά την Εθνική Τράπεζα, το αποτέλεσμα ήταν κάπως "απογοητευτικό" (υψηλότερο δείκτη delta  έναντι των υπολοίπων), ωστόσο η Wood υπογραμμίζει: 1) την επίπτωση από την υψηλότερη έκθεση στη χώρα λόγω του Titlos και 2) το περιορισμένο όφελος από την μεγαλύτερη κάλυψη NPEs.

  Συνολικά, η Wood δεν αναμένει κάποια σημαντική αντίδραση στις τιμές των μετοχών των ελληνικών τραπεζών και διατηρεί τις τιμές στόχους που έχει θέσει, δίνοντας περιθώριο ανόδου 25% με 30% Πιο αναλυτικά για την Alpha Bank δίνει τιμή στόχο στα 2,7 ευρώ και σύσταση "buy", για την Εθνική Τράπεζα δίνει τιμή-στόχο τα 0,4 ευρώ και σύσταση "buy", για την Τράπεζα Πειραιώς δίνει τιμή στόχο τα 3,3 ευρώ και σύσταση "hold", και για τη Eurobank δίνει τιμή στόχο τα 1,2 ευρώ, και σύσταση "buy".

  H Wood παραμένει θετική για τον κλάδο, και παρόλο που πιστεύει ότι οι ελληνικές τράπεζες αξίζουν να διαπραγματεύονται με discount έναντι των υπόλοιπων τραπεζών στην Ευρώπη, λόγω του μεγάλου αποθέματος NPL, των εύθραυστων ROTE (δεικτών αποδοτικότητας ενσώματων ιδίων κεφαλαίων) και της πιο αδύναμης ποιότητας κεφαλαίου, εκτιμά ότι τα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης είναι πολύ χαμηλά (εκτιμώμενο P / TBV 0,39x για το 2018). Η δίκαιη αξία για τον κλάδο είναι πιο κοντά στο P / TBV του 0.50x έναντι 0.70 για τις τράπεζες της περιοχής.

  Ελευθερία Κούρταλη

  Διαβάστε ακόμη: 

  Goldman Sachs: Οι ελληνικές τράπεζες αποφεύγουν την ανακεφαλαιοποίηση 

  * Morgan Stanley: Πώς είδε τα stress tests των ελληνικών τραπεζών

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων