Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Απρ-2018 11:40

  Άρση αναστολής διαπραγμάτευσης για τις Λανακάμ και Εριουργία Τρία Άλφα

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την άρση της αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών των Εριουργία Τρία Άλφα και Λανακάμ, ανακοίνωσε η ΕΧΑΕ.

  Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μετά από σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από σήμερα 30 Απριλίου 2018:

  Αίρεται η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρίας ‘'ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε.'', η οποία είχε ζητηθεί κατ' εφαρμογή της περίπτωσης (δ), της παραγράφου 2, του άρθρου 23 του ν.3556/2007, καθώς ήρθησαν οι λόγοι για τους οποίους είχε ζητηθεί η αναστολή, δεδομένου ότι η εταιρία προέβη σε επαναδημοσίευση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της χρήσης 2017. Από την ίδια ημερομηνία, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά.

  Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρίας "ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ Α.Ε.", σύμφωνα με την περίπτωση (δ), της παραγράφου 2, του άρθρου 23 του ν. 3556/2007 και για μέγιστο χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, καθώς υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι, οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2017 της εν λόγω εταιρίας, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν την 30 Απριλίου 2018, δεν έχουν καταρτιστεί σύμφωνα με τις διατάξεις των ΔΛΠ/ΔΠΧΑ, όπως προκύπτει από την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή, στην οποία διατυπώνεται "Γνώμη με επιφύλαξη".

  Αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των μετοχών των εταιριών "YALCO ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Α.Ε." και "ΥΙΟΙ Ε.ΧΑΤΖΗΚΡΑΝΙΩΤΗ - ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ Α.Ε.", σύμφωνα με την παράγραφο 1, του άρθρου 17, του Ν. 3371/2005 και έως ότου οι εταιρίες καταρτίσουν και δημοσιοποιήσουν τις ετήσιες οικονομικές εκθέσεις της χρήσης 2017, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007. Συγκεκριμένα κρίθηκε ότι, σε συνέχεια των από 27 Απριλίου 2018 ανακοινώσεών τους, σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι δυνατή η κατάρτιση και δημοσιοποίηση των ετήσιων οικονομικών εκθέσεων της χρήσης 2017, δε διασφαλίζεται η προστασία του επενδυτικού κοινού και η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών τους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ