Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Σεπ-2012 17:28

  Χ.Α.: Αλλαγές στην σύνθεση των δεικτών του Χ.Α.

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από τη σύνθεση όλων των δεικτών στους οποίους συμμετέχουν αφαιρούνται οι μετοχές των εταιρειών Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Avenir, σε συνέχεια της παραμονής τους σε αναστολή διαπραγμάτευσης και σύμφωνα με τους Βασικούς Κανόνες Διαχείρισης των Δεικτών.

  Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:

  - FTSE/Χ.Α. Mid Cap
  o Οι μετοχές της εταιρείας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε." αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας "ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ Μ.Κ.Ν. Α.Ε." με συντελεστή στάθμισης 40%.
  o Οι μετοχές της εταιρείας "AVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑIΡΕΙΑ" αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας "PASAL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ" με συντελεστή στάθμισης 30%. 

  - FTSE/Χ.Α. Liquid Mid
  Οι μετοχές της εταιρείας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε." αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας "ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε." με συντελεστή στάθμισης 20%.

  - FTSE/Χ.Α.-Χ.Α.Κ. Τραπεζικός Δείκτης
  Οι μετοχές της εταιρείας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε." αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

  - FTSE/Χ.Α. Δείκτης Αγοράς
  o Οι μετοχές της εταιρείας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε." αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.
  o Οι μετοχές της εταιρείας "AVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑIΡΕΙΑ" αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση. 

  - Δείκτης Τιμών Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης ΧΑ
  Οι μετοχές της εταιρείας "AVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑIΡΕΙΑ" αφαιρούνται από το Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας "MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε." με συντελεστή στάθμισης 100%.

  - FTSE/Χ.Α. Τράπεζες
  Οι μετοχές της εταιρείας "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Τ.Ε." αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση. 

  - FTSE/Χ.Α. Ταξίδια & Αναψυχή
  Οι μετοχές της εταιρείας "AVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑIΡΕΙΑ" αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη χωρίς άμεση αντικατάσταση.

  Οι αλλαγές θα ισχύσουν από την συνεδρίασης της Παρασκευής 14 Σεπτεμβρίου 2012.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ