23:14 08/09
Νέο ρεκόρ ο Nasdaq με τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων να κορυφώνονται
Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Δευτέρας οι βασικοί δείκτες της Wall Street.
Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των "Καρδασιλάρης & Υιοί ΑΒΕΕ" και "Μάρακ Ηλεκτρονική ΑΒΕΕ" αποφάσισε ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Η αναστολή τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1 Δεκεμβρίου 2010 και για μέγιστο διάστημα δέκα (10) ημερών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει ως εξής:
"Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, λαμβάνοντας υπόψη σχετικό αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των παρακάτω εταιριών, από σήμερα 1 Δεκεμβρίου 2010 και για μέγιστο διάστημα δέκα (10) ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3556/2007:
1. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥIΟΙ Α.Β.Ε.Ε., καθώς στην οικονομική κατάσταση του Γ’ τριμήνου 2010 που δημοσίευσε η εταιρία, δεν έχει τεκμηριωθεί ο έλεγχος από τον ελεγκτή της εταιρίας δύο θυγατρικών εταιριών, οι οποίες αποτελούν σημαντικό μέγεθος για τον όμιλο.
2. ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε., καθώς στην οικονομική κατάσταση του Γ΄ τριμήνου 2010 που δημοσίευσε η εταιρία, δεν επιβεβαιώνεται μέρος των εσόδων της τα οποία αποτελούν σημαντικό ύψος επί των συνολικών της εσόδων.
Η αναστολή των ανωτέρω μετοχών κρίνεται αναγκαία για την προστασία των επενδυτών, δεδομένου ότι δε διασφαλίζεται προσωρινά η ομαλή λειτουργία της αγοράς των μετοχών των εν λόγω εταιριών".