Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Μαϊ-2022 07:30

  Άλλαξαν χέρια το οικόπεδο της Agripan, τα εκπαιδευτήρια Β. Καργάκου στον Διόνυσο και το Grande Mare στην Κέρκυρα

  GRANDE MARE
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη 

  Σε νέους ιδιοκτήτες πέρασαν στους πλειστηριασμούς που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας ακίνητο της Agripan-Παντελεημονίτη  στην Αθήνα, οι εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων Βασιλική Καργάκου στον Διόνυσο καθώς και το πολυτελές Grande Mare Hotel στην Κέρκυρα. Κατά περίπου 3 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης έκλεισε στα 1.878.160 ευρώ το ποσό της κατακύρωσης για ένα οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μέχρι πρότινος αποτελούσε μέρος του σημαντικού χαρτοφυλακίου ακινήτων του ομίλου Agripan-Παντελεημονίτη. Η εταιρεία, η οποία στο παρελθόν κατείχε σημαντική θέση στον εγχώριο κλάδο των αυτοκινήτων, ξεκίνησε να διαγράφει μια ολισθηρή πορεία  την προηγούμενη δεκαετία. Η οικονομική κρίση, η οποία πίεσε προς τα κάτω τη ζήτηση για αυτοκίνητα σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο όμιλος πριν περίπου 10 χρόνια "έχασε" την αντιπροσωπεία της μάρκας Daihatsu όταν ο ιαπωνικός κολοσσός Toyota  αποφάσισε να αποσύρει το συγκεκριμένο brand συνολικά στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Agripan, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε η διοίκηση, δεν κατάφερε να καλύψει το συγκεκριμένο κενό, γεγονός που της στοίχισε και στα οικονομικά της αποτελέσματα ενώ το μεγάλο άνοιγμα που είχε σε τραπεζικό δανεισμό επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Να σημειωθεί ότι ο χθεσινός πλειστηριασμός αφορούσε σε ένα οικόπεδο, το οποίο εκτείνεται σε μια συνολική επιφάνεια 3.629,45 τ.μ. και βρίσκεται στην Αθήνα και ειδικότερα στη γωνία των οδών Ιερά Οδός στον αριθμό 61-61Α και Χαλκιδικής. Επισπεύδουσα ήταν η Alpha Bank ενώ το ποσό της οφειλής για το οποίο έγινε η κατάσχεση ανέρχεται στις 250.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ποσού. 

  Τα εκπαιδευτήρια Βασιλική Καργάκου στον Διόνυσο 

  Σε νέα χέρια πέρασαν και οι εγκαταστάσεις, οι οποίες στο παρελθόν στέγαζαν τα εκπαιδευτήρια Βασιλική Καργάκου στον Διόνυσο. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που χτυπούσε το ηλεκτρονικό σφυρί για το συγκεκριμένο ακίνητο, ωστόσο χθες βρέθηκε πλειοδότης ο οποίος πρόσφερε το τίμημα των 1.196.001 ευρώ (ένα ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης) για να το αποκτήσει. Πρόκειται για ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 9.457,84 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στην Σταμάτα στον Διόνυσο επί της λεωφόρου Δροσιάς – Σταμάτας στον αριθμό 25 και προήλθε από την ένωση δύο επιμέρους εκτάσεων. Στο εν λόγω ενιαίο γήπεδο έχει ανεγερθεί συγκρότημα εκπαιδευτηρίου, το οποίο αποτελείται από δύο διώροφα κτίρια εκπαίδευσης με υπόγειο (κτίριο Δημοτικού και κτίριο Γυμνασίου–Λυκείου), ισόγειο κτίριο με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και ισόγειο κτίριο διοίκησης. Στην έκθεση εκτίμησης επισημαίνεται ότι υπάρχει 25ετής μίσθωση για επιφάνεια 1.912,05 τ.μ., η οποία χρησιμοποιείται για την λειτουργία σταθμού παραγωγής και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας, με την χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ανεμογεννητριών.

  Το πεντάστερο Grande Mare Hotel στην Κέρκυρα 

  Μετά από πολυάριθμες προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν για την εκποίησή του, βρέθηκε τελικά πλειοδότης για το 5 αστέρων Grande Mare Hotel Spa & Wellness το οποίο βρίσκεται στη θέση Άγιος Στέφανος Μπενιτσών, της δημοτικής ενότητας Αχιλλείων στην Κέρκυρα. Το ποσό της κατακύρωσης ανήλθε στα 5.889.001 ευρώ, δηλαδή κατά ένα ευρώ παραπάνω σε σύγκριση με την πρώτη τιμή προσφοράς, η οποία ήταν μειωμένη στο 65% του ποσού που είχε αρχικά οριστεί στην πρώτη προσπάθεια πλειστηριασμού. Πρόκειται για ένα ακίνητο, το οποίο  περιλαμβάνει 16 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν ανεγερθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 22.000 τ.μ. και οι οποίες συνθέτουν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το ξενοδοχείο, το οποίο ανακατασκευάστηκε το 2002 και ανακαινίστηκε πλήρως το 2014 έχει δυναμικότητα 96 δωματίων ενώ απέχει 12 περίπου χιλιόμετρα από την πόλη της Κέρκυρας. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, αποτελείται από 4 κτίρια δωματίων και 1 κτίριο υποδοχής, τα οποία όλα έχουν  προσανατολισμό ανατολικό για να "βλέπουν" στην θάλασσα ενώ ακολουθούν την κλίση του εδάφους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ