Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Απρ-2022 07:50

  Στα δίχτυα των πλειστηριασμών ακίνητο του πρώην προέδρου του ΕΒΕΑ Δρ. Φουντουκάκου

  Στα δίχτυα των πλειστηριασμών ακίνητο του πρώην προέδρου του ΕΒΕΑ Δρ. Φουντουκάκου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ματίνας Χαρκοφτάκη

  Στην περιπέτεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει μπλεχτεί η κατοικία του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δρακούλη Φουντουκάκου-Κυριάκου. Συγκεκριμένα, έχει προγραμματιστεί στις 2 Νοεμβρίου να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί-εφόσον δε μεσολαβήσει κάποια κίνηση αναστολής-για μια μεζονέτα στην Κηφισιά, η οποία ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία, ο οποίος επί τουλάχιστον τρεις δεκαετίες ασχολήθηκε με την ναυτιλιακή βιομηχανία, μετέχοντας στην ιδιοκτησία ναυπηγείου στο Πέραμα με το εμπορικό σχήμα Drakyda ενώ παράλληλα ανέπτυξε σημαντική πολυετή δράση στον εγχώριο κλάδο της εκπαίδευσης ιδρύοντας τις σχολές ΣΒΙΕ, των οποίων έχει υπάρξει συνιδιοκτήτης και γενικός διευθυντής καθώς και πανεπιστημιακού επιπέδου ίδρυμα. Επιπλέον, ο Δρ. Φουντουκάκος διετέλεσε πρόεδρος του ΕΒΕΑ από το 2002 μέχρι το 2006.

  Ωστόσο, όπως φαίνεται το ηλεκτρονικό σφυρί δεν κάνει διακρίσεις και στα δίχτυα της πλατφόρμας βρέθηκε ακίνητο του κ. Φουντουκάκου. Ο πλειστηριασμός αφορά σε μια μεζονέτα, η οποία έχει κατασκευαστεί σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης ενός στρέμματος, το οποίο βρίσκεται στην Εκάλη της Κηφισιάς. Πρόκειται για μια κατοικία εμβαδού 453 τ.μ., η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο και κατασκευάστηκε σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης το 1980.

  Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 534.000 ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η dovalue Greece με το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση να ανέρχεται στα 100.000 ευρώ. Με βάση την εξωτερική αυτοψία, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν περίπου δύο μήνες, η κατάσταση της κατοικίας τουλάχιστον εξωτερικά χαρακτηρίζεται ως πολύ καλή.

  Στο σφυρί ξανά οι εγκαταστάσεις της ACN και ακίνητο του Ιεροκλή Στολτίδη 

  Εκτός, όμως, από το εν λόγω ακίνητο, για το οποίο θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο μια πρώτη προσπάθεια εκποίησης, αντιμέτωπες με το σφυρί αναμένεται να βρεθούν για ακόμη μια φορά οι εγκαταστάσεις της ACN στη Μεταμόρφωση με την τιμή εκκίνησης να έχει πέσει στα 2,785 εκατ. ευρώ από τα 3,4 εκατ. ευρώ που ήταν στις προηγούμενες προσπάθειες που είχαν γίνει για να εκποιηθούν. Θυμίζουμε ότι η ACN είναι μι εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Θεοχαρόπουλου, η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία κλιματιστικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, στον τομέα των πλοίων, των ακινήτων και των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο ακίνητο, αναπτύσσεται σε οικόπεδο 10.261 τ.μ. και αποτελείται από τρία κτίρια.

  Στις 18 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να διενεργηθεί πλειστηριασμός, ο οποίος αφορά σε ακίνητο που ανήκει σε ένα ακόμη ηχηρό όνομα. Ο λόγος για μια μεζονέτα στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Ιεροκλής Στολτίσης. Ο πλειστηριασμός αφορά σε μια κατοικία τριών επιπέδων, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο και είναι μέρος ενός συγκροτήματος κατοικιών, οι οποίες διαθέτουν εφαπτόμενες μεταξύ τους πισίνες.

  Το κτιριακό συγκρότημα έχει ανεγερθεί με πολεοδομική άδεια του 2006 σε ένα αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων, το οποίο εντοπίζεται επί της οδού Θέρμης-Πανοράματος. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι το συγκρότημα δεν κατοικείται και έχει εγκαταλειφθεί με εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης ενώ η πρόσβαση εντός του οικοπέδου δεν είναι δυνατή. Επιπλέον, αναφέρεται ότι στην κατοικία υφίστανται αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσης. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 753.000 ευρώ και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ