Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Μαϊ-2021 08:16

  Tα σχέδια τoυ "Μr. Nammos" με την Prodea στον ξενοδοχειακό κλάδο

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου
  The Landmark Nicosia

  Μεγάλα σχέδια για τον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας και αλλά και της Ιταλίας έχει η εταιρεία που συστάθηκε από την Prodea και τον επιχειρηματία Ιωάννη Παπαλέκα, από την Κόρινθο, ο οποίος κατάφερε να χτίσει σημαντική περιουσία στον τομέα των ακινήτων στο εξωτερικό, κυρίως στις αγορές της Ρουμανίας και της Πολωνίας, αποκτώντας και τον χαρακτηρισμό του "βασιλιά του real estate". 

  Ο ίδιος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Globalworth, εισηγμένης στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου, ωστόσο πρόσφατα προχώρησε σε ρευστοποίηση της συμμετοχής του, λόγω "προσωπικών λόγων". 

  Η συνολική αξία από τη ρευστοποίηση της άμεσης και έμμεσης συμμετοχής εκτιμάται ότι ανήλθε στα 330 εκατ., με αγοραστή τη CPI Property Group, έναν επενδυτικό όμιλο real estate που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία αξίας 7,9 δισ. ευρώ.

  Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Globalworth ανέφερε ότι ο κ. Παπαλέκας "αποχωρεί από την εταιρεία και αφήνει τη θέση του CEO, με τον Δημήτρη Ράπτη να αναλαμβάνει πλήρως τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ στην επίσημη δήλωσή του ο κ. Παπαλέκας ανέφερε ότι η δημιουργία και η διοίκηση της Globalworth υπήρξε το σημαντικότερο επίτευγμα της επαγγελματικής του πορείας, έστω κι αν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. "Είμαι περήφανος που μετά από τα πολλά χρόνια σκληρής, ομαδικής δουλειάς, έχουμε δημιουργήσει έναν σημαντικό παίκτη real estate στην ευρύτερη περιοχή, έτοιμο να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ανάπτυξης του".

  Πλέον το ενδιαφέρον του Ι. Παπαλέκα εστιάζεται στην Mediterranean Hospitality Venture (MHV), το κοινό όχημα της εταιρείας του, ΥODA Group, της Prodea και της Invel.

  Τα σχέδια επέκτασης της Mediterranean Hospitality Venture (MHV), είναι πολλά, καθώς  εκτός από την αγορά της Κύπρου, η εταιρεία θα εστιάσει στον ξενοδοχειακό τομέα της Ελλάδας και ενδεχομένως και της Ιταλίας. 

  To πρώτο ξενοδοχειακό project που θα ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο της Mediterranean Hospitality Venture (MHV) στην Ελλάδα είναι αυτό που αναπτύσσουν από κοινού Dimand και Prodea, επιφάνειας 11,3 χιλ. τ.μ., που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου 65. Πρόκειται για το Σαρόγλειο Μέγαρο, όπου βρισκόταν η κατοικία του Π. Σαρόγλου (Έλληνας αξιωματικός πυροβολικού) και μισθώνει, μέσω σύμβασης διάρκειας 25 ετών με δικαίωμα παράτασης ακόμη 25 χρόνων, η εταιρεία Rinascita. 

  Σύμφωνα με πληροφορίες το κτίριο μετά την ανακατασκευή του θα περιέλθει στην MHV, η επενδυτική αξία του χαρτοφυλακίου της οποία σύντομα θα ανέλθει στα 400 εκατ. ευρώ. 

  Να σημειωθεί ότι η MHV, κατέχει το 100% της εταιρείας στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο The Landmark Nicosia, ενώ προσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% των μετοχών της εταιρείας Parklane Hotels, ιδιοκτήτριας του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa Limassol και του Park Tower που αποτελείται από 20 πολυτελή διαμερίσματα στη Λεμεσό Κύπρου.

  Το Parklane, είναι κορυφαίο παραθαλάσσιο θέρετρο πολυτελείας της Κύπρου (ρωσικών συμφερόντων), ενώ  βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του νησιού, την Λεμεσό. 

  Μέσα στο επόμενο διάστημα, θα περάσει στην Mediterranean Hospitality Venture (MHV) και το ξενοδοχείο Aphrodite Hills Resort.

  To Aphrodite Hills Resort εκτείνεται σε έκταση γης άνω των 2.300 στρεμμάτων με βλάστηση που καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό ολόκληρης της έκτασης, ενώ διαθέτει και γήπεδο γκολφ, 500 χιλιάδες τετραγωνικών μέτρων το οποίο και είναι ο πυρήνας του πολυβραβευμένου θέρετρου, στην Πάφο.

  Τα σχέδια για την ΜΗV από τους τρεις της μετόχους είναι πολλά καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο εισόδου θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό της κεφάλαιο, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ