Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 30-Οκτ-2020 12:16

  Τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ. αγγίζουν οι τιμές στη Ριβιέρα

  Τα 9.000 ευρώ ανά τ.μ. αγγίζουν οι τιμές στη Ριβιέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Από 2.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.) έως και 9.000 ευρώ ανά τ.μ. και στις περιοχές Ελληνικό, Γλυφάδα, Βούλα και Βουλιαγμένη διαμορφώνονται οι τιμές των διαμερισμάτων στην Αττική Ριβιέρα, σύμφωνα με έρευνα της Algean Property.

  Ειδικότερα, στο Ελληνικό, όπου προγραμματίζεται η Μητροπολιτική Παρέμβαση στο πρώην αεροδρόμιο, οι τιμές κυμαίνονται από 2.500 έως 4.000 ευρώ ανά τ.μ. κι ενδέχεται να αγγίξουν τις 6.500 ευρώ για κατοικίες με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ανάλογο είναι το εύρος των ζητούμενων τιμών και στη Γλυφάδα, όπου σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πρώτη φάση των εργασιών ανάπλασης της έκτασης "Αστέρια" από τη Grivalia.

  Στη Βούλα, οι ζητούμενες τιμές κυμαίνονται από 2.500 έως 5.000 ευρώ και αγγίξουν τις 7.000 ευρώ για ιδιαίτερων προδιαγραφών κατοικίες, ενώ στη Βουλιαγμένη το αντίστοιχο εύρος είναι από 3.000 έως 5.500 ευρώ ανά τ.μ. και 9.000 ευρώ για ιδιοκτησίες που οι μεσίτες χαρακτηρίζουν ως αποκλειστικές.

  Τον Αύγουστο, εξάλλου, η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Hines και η ευρωπαϊκή πλατφόρμα επενδύσεων Henderson Park απέκτησαν μία από τις λιγοστές εντός σχεδίου ενιαίες εκτάσεις στην Αττική, οικόπεδο επιφάνειας 71 στρεμμάτων. Εκεί σχεδιάζουν επένδυση της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ.

  Το σχεδιαζόμενο έργο των δύο εταιρειών αποτελεί κομμάτι του παζλ των πολυτελών κατοικιών στα Νότια προάστια, όπου κυρίαρχη θέση καταλαμβάνει το Ελληνικό. Κατά την πρώτη φάση του έργου συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 8 δισ. ευρώ, διάρκειας πέντε ετών, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει να υλοποιείται αρχές του 2021, θα δοθεί έμφαση στην αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, ενώ από τις συνολικά 10.000 κατοικίες που θα κατασκευαστούν και θα πωληθούν σε βάθος 25 ετών, την πρώτη πενταετία θα διατεθούν προς πώληση, καταρχήν, 800. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ