Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 03-Απρ-2018 09:05

  Pasal Development: Πουλάει τα ακίνητά της για να διασωθεί

  Pasal Development: Πουλάει τα ακίνητά της για να διασωθεί
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Η πώληση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της Pasal Development αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφύγει την πτώχευση και για να μηδενίσει το δανεισμό της η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, η οποία υπέβαλε στη δικαιοσύνη, προς επικύρωση, συμφωνία εξυγίανσης με το 60,58% των πιστωτών της.

  Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τη συμφωνία εξυγίανσης, οι υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ προς τις τράπεζες. Από αυτά 46,3 εκατ. ευρώ προς την Alpha bank, 13,9 προς τη Eurobank και 778,2 χιλιάδες ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα.

  Επίσης, οφείλει 11,4 εκατ. ευρώ σε εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης.

  Ποια ακίνητα θα πουλήσει

  Η Pasal Development, με στόχο τη ρύθμιση των δανείων της ύψους:

  - 46,3 εκατ. ευρώ προς την Alpha bank, θα πουλήσει τα ακίνητά της στο 27ο χλμ. Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου προς 14,5 εκατ. ευρώ, επί της οδού Θερμαϊκού 19 στο Ωραιόκαστρο προς 4,1 εκατ. ευρώ, επί της παρόδου Ορφέως 166 στο Βοτανικό έναντι 2,9 εκατ. και οικόπεδο στο Λαύριο προς 1,7 εκατ. Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης των παραπάνω ακινήτων, το υπόλοιπο ποσό των δανείων θα διαγραφεί, ενώ θα αρθούν οι εγγυήσεις που έχουν παρασχεθεί.

  -13,9 εκατ. ευρώ προς την Eurobank, θα πουλήσει ακίνητο στη Χαλκίδα ιδιοκτησίας της θυγατρικής εταιρείας Arven προς 1,35 εκατ., κίνηση που θα οδηγήσει στην διαγραφή του υπολοίπου του δανείων και στην άρση των εγγυήσεων που έχουν παρασχεθεί.

  -778 χιλ. ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα, θα πουλήσει τα ακίνητα επί της Πειραιώς 186 και 186 Α προς 960 χιλ. ευρώ, με το ποσό που προκύπτει πέραν της δανειακής σύμβασης με την Εθνική να προβλέπεται ότι θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή οφειλής προς την Εθνική Leasing.

  Όσον αφορά το Athens Heart, ο δρόμος για την πώλησή του ανοίγει μετά την επιστροφή ακινήτου της Εθνικής Leasing στην ΕΤΕ, που θα οδηγήσει στην αποπληρωμή 180 χιλ. ευρώ και στη διαγραφή του υπολοίπου της σύμβασης leasing. Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει στην άρση των υφιστάμενων εγγυήσεων που έχουν παρασχεθεί προς την εταιρεία ειδικού σκοπού Doreco και συνδέονται με ομολογιακό δάνειο ύψους 55 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το 2010, η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε προς την Doreco το συγκεκριμένο δάνειο, του οποίου η αδυναμία αποπληρωμής οδήγησε στην εγγραφή προσημείωσης στο Athens Heart.

  Οι συναλλαγές προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018, μετά, δηλαδή, την εκτιμώμενη επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης που θα συζητηθεί στις 23 Μαΐου.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί εκτάκτως
  Παρασκευή 5-Ιουν-2020