Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 02-Απρ-2018 10:18

  Αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης, υπέβαλε η Pasal

  Αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης, υπέβαλε η Pasal
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών βάσει του Ν.3588/2007, σε συνεννόηση με τις βασικές πιστώτριες Τράπεζες, η οποία προβλέπει την οριστική ρύθμιση των τραπεζικών δανείων της Pasal, υπέβαλε στις 29/3 η εταιρεία.

  Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διαγραφή υποχρεώσεων, ύψους 58 εκατ. ευρώ, προς τράπεζες και λοιπούς πιστωτές, αλλά και την μείωση του δανεισμού κατά 25,43 εκατ. ευρώ μέσω παραχώρησης και πώλησης ακινήτων.

  Προβλέπεται ακόμη, η διαχείριση του ομολογιακού δανείου ύψους 55 εκατ. ευρώ που εξέδωσε το 2010 η Εθνική Τράπεζα προς την εταιρεία ειδικού σκοπού Doreco, με στόχο την πώληση του εμπορικού κέντρου. 

  Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "στην συμφωνία δεν περιλαμβάνονται ρυθμίσεις οφειλών στο Ελληνικό Δημόσιο και Ασφαλιστικούς Οργανισμούς καθώς η Εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, Ασφαλιστικούς οργανισμούς, προμηθευτές  ή εργαζόμενους. Το σύνολο των  ληξιπρόθεσμων οφειλών αφορούν τραπεζικές και χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει την επένδυση της Εταιρείας στο εμπορικό κέντρο AthensHeart, το οποίο η PASAL σκοπεύει να ενισχύσει εκμεταλλευόμενη και την ευνοϊκή συγκυρία για τα εμπορικά κέντρα.

  Με την Συμφωνία επιδιώκεται η εξυγίανση της χρηματοοικονομικής θέσης και η υγιής ανάπτυξη της Εταιρείας".

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων