Συνεχης ενημερωση
Στη συνεδρίαση της 9ης Απριλίου 2010 το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε την ένταξη των μετοχών της Εταιρίας ΣΙΔΜΑ Α.Ε. από 12.04.2010 στην κατηγορία Επιτήρησης, βάσει του άρθρου 3.1.2.5 του Κανονισμού του, επειδή οι λογιστικές ζημίες της χρήσεως που έληξε στις 31.12.2009 είχαν διαμορφωθεί σε επίπεδο μεγαλύτερο από το 30% της καθαρής θέσης της Εταιρίας.
Το 2009 ήταν μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τον κλάδο του χάλυβα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Παραγωγοί και μεταποιητές χάλυβα παγκόσμιας εμβέλειας κατέγραψαν πρωτοφανείς ζημιές, αρχής γενομένης από το τελευταίο τρίμηνο του 2008. To γεγονός αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, άνευ προηγουμένου πτώση των διεθνών τιμών του χάλυβα. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2010, όπως ανακοίνωσε η Εταιρία στο επενδυτικό κοινό, τα αποτελέσματα του Ομίλου βελτιώθηκαν σημαντικά σε σχέση με αυτά του 2009, βοηθούμενα και από την συνεχή διεθνή αύξηση των τιμών των πρώτων υλών κατά το διάστημα αυτό.
Η Εταιρία καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια προσαρμογής στα νέα δεδομένα της ελληνικής αγοράς όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την επιβολή των νέων οικονομικών μέτρων.
Έχει δε επιτύχει, το πρώτο τρίμηνο του 2010 την:
1.Βελτίωση του περιθωρίου μικτού κέρδους.
2.Μείωση των λειτουργικών της εξόδων σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009, όπως φαίνεται και από τα δημοσιευμένα αποτελέσματα.
3.Διατήρηση της ρευστότητας της, παρουσιάζοντας θετικές λειτουργικές ταμειακές ροές και ταμειακά διαθέσιμα ύψους 16 εκ. ευρώ
4.Μερική μόνο χρήση, περίπου 60%, των γραμμών χρηματοδότησης, παρά τις αυξημένες ανάγκες σε κεφάλαιο κίνησης μετά την διεθνή αύξηση των τιμών των πρώτων υλών.
5.Υψηλή, πέραν του 82%, ασφαλιστική κάλυψη των απαιτήσεων της.
Επίσης, η Εταιρία είναι σε διαδικασία χορήγησης των απαραίτητων εγκρίσεων για την κατασκευή νέων αποθηκών στα Οινόφυτα με στόχο την πλήρη μεταφορά των διαφόρων λειτουργιών της από τον Ασπρόπυργο στα Οινόφυτα έως το πρώτο εξάμηνο του 2011. Από την πώληση ή την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του Ασπροπύργου, έκτασης 35 στρεμμάτων περίπου, η Εταιρία θα έχει σημαντικό οικονομικό όφελος.
-
17:42 Νέο ιστορικό υψηλό στις ρυθμίσεις οφειλών στον εξωδικαστικό μηχανισμό τον Οκτώβριο
-
17:35 Χρηματιστήριο: "Ισοπαλία" αγοραστών - πωλητών με stock picking
-
17:31 Βουλή: Ψηφίσθηκε κατά πλειοψηφία στην Επ. Οικονομικών το ν/σ για τη φορολογική μεταρρύθμιση
-
17:26 ΗΠΑ: Πραγματοποίησαν δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Minuteman III
-
17:18 Αγορά νέων μεταγωγικών αεροσκαφών προανήγγειλε ο Ν. Δένδιας
-
17:10 Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Λ. Αυγενάκης: "Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ"
-
17:09 Σε ισχύ μέσα στο επόμενο δίμηνο τέσσερα μέτρα ύψους €1,3 δισ. για τους συνταξιούχους
-
17:07 Σερβία: Υποστηρικτές και αντίπαλοι του Αλ. Βούτσιτς διαδηλώνουν στον ίδιο χώρο
-
17:02 Εντολή Πούτιν να κατατεθούν προτάσεις για επανάληψη των πυρηνικών δοκιμών
-
16:58 Από σήμερα σε εφαρμογή το νέο σύστημα ενημέρωσης δικηγόρων μέσω SMS για ορισμό δικασίμου και έκδοση αποφάσεων
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026
-
Ποια είναι τα φαβορί για τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών -Τα πρόσωπα και οι αστάθμητοι παράγοντες
-
"Δεν υπάρχει λόγος πανικού... ακόμα", λένε οι αναλυτές μετά την κατάρρευση των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης
-
Το escape room των 2.025 μονάδων και το κλειδί του year-end rally
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ
-
Ρωσία και Τουρκία διαπραγματεύονται τη διατήρηση των ροών φυσικού αερίου από την Gazprom
-
Μαμντάνι σε Τραμπ: Ξέρω ότι παρακολουθείς - Ανέβασε την ένταση
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη
-
Αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας η είσοδος ιδιωτών για τα χρέη στον ΕΦΚΑ – Οι λόγοι
-
ChatGPT: Ήρθε το τέλος των καλών τρόπων;
-
Τα συμπεράσματα από το "δράμα" των ΕΛΤΑ (121)
-
ΗΠΑ: Ιστορική εκλογική νίκη Ζόχραν Μαμντάνι στη Ν. Υόρκη (46)
-
ΕΛΤΑ: 200 εκατ. χαμένα σε δέκα χρόνια (42)
-
Ευρώπη-Τουρκία συμμαχία (26)
-
Γιατί έρχεται βουτιά στην κατασκευή νέων κατοικιών το 2026 (22)
-
Επίσκεψη Ζελένσκι στην Αθήνα εντός Νοεμβρίου – Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό (19)
-
Αλ. Τσίπρας: Η νίκη Μαμντάνι δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι υπάρχει εναλλακτική (15)
-
Τι εξηγεί την νίκη του Μαμντάνι (12)
-
Γαλλία: Οδηγός έπεσε εσκεμμένα σε πεζούς και ποδηλάτες στο νησί Ολερόν και φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ" - Δέκα τραυματίες (11)
-
Κ. Χατζηδάκης για ΕΛΤΑ: Ως εδώ! Δεν θα δεχτώ καμία στοχοποίηση και δεν θα αναλάβω ευθύνες που δεν μου αναλογούν (8)
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ